Silopi'nin Başverimli beldesinde, sigara kaçakçılığı nedeniyle neredeyse her aileden en az bir kişi ya cezaevinde, ya da yargılanıyor. 

Şırnak ve ilçelerinde, geçimlerini sağlamak için Federe Kürdistan Bölgesi'nden getirdikleri sigaralar nedeniyle yurttaşlar ciddi yaptırımlara maruz bırakılıyor. İşsizlik oranının en yüksek olduğu yerler arasında bulunan kentte, "kaçakçılık" yaptıkları gerekçesiyle yurttaşlar ya hapis ya da yüklü miktarda para cezalarına çarptırılıyor.
 
10 BİNİN ÜZERİNDE YARGILAMA
 
Geçtiğimiz yıllara oranla denetimlerin çok daha sıklaştırıldığı kentte, 10 binin üzerinde kişinin yargılandığı tahmin ediliyor.

Yine, Şırnak T Tipi Kapalı Cezaevi'nde sigara kaçakçılığından tutuklu bulunan kişilerin sayısının 700'ü aştığı belirtiliyor. En çok tutuklama ve yargılamanın yaşandığı yerlerin başında ise, Federe Kürdistan Bölgesi'yle ticaretin sağlandığı Habur Sınır Kapısı'nın bulunduğu Silopi ilçesi geliyor.
 
HER EVDEN BİR KİŞİ CEZAEVİNDE!
 
Özellikle ilçeye bağlı Başverimli (Tilqebîn) beldesinde, neredeyse her evden bir kişi ya cezaevinde, ya da hakkında birden fazla dava açılmış durumda.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı