Nedim Şener, yolsuzluk operasyonu ve cemaate ilişkin CNN Türk'te önemli açıklamalarda bulundu.

CNN TÜRK ekranlarında yayınlanan Aykırı Sorular Gazeteci - Yazar Nedim Şener'i ağırladı. Enver Aysever'in sorularını yanıtlayan Nedim Şener, yolsuzluk operasyonu ve cemaate ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gazeteci- Yazar Nedim Şener Dink cinayetine ilişkin yayınlarından dolayı hedef haline geldiğini kaydederek "Hrant Dink cinayetinde cemaatçi polislerin sorumluluğunu ortaya çıkardığım için tutuklandım. Dink cinayetinin istihbarat yalanları kitabını yayınlar yayınlamaz, Ergenekon operasyonunu yapanlar önce beni mahkemeye verdiler, otuz iki yıl hapis istemiyle mahkemede yargılanıyordum, o sırada da sahte bir ihbarla Başbakan'ın oğluna suikast girişimi yapacaklar arasında beni gösterdiler ve diğer isimlerden sadece benim ev ve cep telefonumu dinlediler. Bütün mesele benim Dink cinayetinde yazdıklarımı yok etmekti" şeklinde konuştu.

"CEMAATİ ASLINDA TETİKÇİLERİ MAHVEDECEK"

"Cemaati aslında tetikçileri mahvedecek" diyen Nedim Şener, "Polis akademisinde yuvalanmış, polis akademisinden atılmış, hala bazı gazetelerde yazan bu adamlar aslında kendileri cemaatin arkasına yaslanmış ve benim gibi işsiz kalma riskleri yok bu adamların. Böyle bir cemaat anlayışında içinde insan olarak fert olarak bulunmaktan rahatsız olurum, gazeteci önce bağımsız olmalı" ifadelerini kullandı.

"CHP İLE CEMAATİN YAKIN İŞBİRLİĞİ VAR"

CHP'ye cemaat ile yakın işbirliği içinde olduğu eleştirisinde bulunan Nedim Şener "CHP ile cemaatin çok yakın iş birliği var. Geçen gün önceden Erdoğan'ın kapladığı Zaman Gazetesinin birinci sayfasını Kılıçdaroğlu kapladı. Kendileri cemaatin oyuna ihtiyacımız var diyor ancak insan, Mustafa Balbay'dan utanır, İlhan Cihaner'den utanır" dedi.

“Nerdeyse Kemal Kılıçdaroğlu'nu da sanık yapacaklardı Oda Tv davasında, Gürsel Tekin'in zorla ifade alındı. Bu komployu kuranlar cemaatin parçasıydı. Şimdi o komployu kuranlardan söz etmiyorlar, sadece yolsuzluktan bahsediyorlar, insan hayret ediyor" dedi.

Fethullah Gülen'e röportaj teklifinde bulunduğunu hatırlatan Şener, Gülen'in yüzyüze röportaj teklifini reddederek yazılı röportaj yapabileceğini söyledi.

Dinleme iddialarıyla ilgili açıklamalar yapan Şener, 'elleri temiz olmayanlar, Türkiye'de temiz eller operasyonu yapamazlar' dedi. Savcı Zekeriya Öz hakkında da, 'cemaat mensubu olduğundan şüphem yok' diyen Şener, 'kimin namuslu olduğuna toplum karar verecek. Ben işe metrobüs ile gidip geliyorum, kimse bana terörist misin diye sormuyor' dedi.