Sanatçı Ferhat Tunç, gazeteci Nedim Şener’le Twitter’da tartışmasının ardından ırkçı saldırıya maruz kaldığını söyledi.

Ferhat Tunç’un “Dün gece Habertürk’te @hulyahokenek ’in konukları malum ‘olayı’ tartışıyordu. Programa bağlanan ve HDP-Kürt düşmanı olarak ünlü Nedim Şener faşisti, Muharrem İnce’yi öve öve bitiremedi. CHP’nin  ‘Eşit yurttaşlık’ istemesi, bölücülükmüş! @necdetsarac ağzının payını verseydin ya!”  tweeti üzerine başlayan tartışma karşılıklı suçlamalara dönüştü.

Tunç’a yanıt veren Şener, “Kürt düşmanı” senin gibi, terörist PKK Kürtleri de katlederken, “PKK terör örgütüdür” diyemeyen zavallılara denir Ferhat” ifadelerini kullandı.

Nedim Şener, 2013 yılında çekilmiş bir fotoğrafı paylaşarak Tunç'u Twitter hesabından paylaşarak,  "Şu çocuk yaşta terörist haline getirilen çocukların bedeni üzerinden geçimini sağlayan birisin sen" dedi.

'BENİM SESİM 40 YILDIR BARIŞ VE HAKİKAT İÇİN ÇIKIYOR'

Nedim Şener'in yaptığı paylaşımlara yanıt veren Ferhat Tunç, "Benim sesim kırk yıldır barış ve hakikat için çıkıyor Nedim. Senin gibilerin ise ölüme, savaşa iştahı kabarıyor. Az söylemişim. Kendi güvencen, 'özgürlüğün' için güce teslim olacak; çoluk çocuğun, gencecik bedenlerin ölümüne alkış çalacak kadar kirlisin" dedi.

'TARİH SENİN GİBİLERİ KİRLİ SAYFASINA BİLE YAZMAYACAK'

Nedim Şener'in "Kürt düşmanı" suçlamasına  yanıt veren Ferhat Tunç, "Senin gibiler her dönemin Kürt düşmanı. Sadece Kürtlere değil, Türkiye toplumunun da zararınasın. Bugün de seçme-seçilme hakkının gasbına, çoluk çocuğu öldüren bombalara alkış tutmakla görevlisin. Mesleğinin de yüz karasısın. Tarih senin gibileri kirli sayfasına bile yazmayacak Nedim" dedi.

'YANDAŞLIK SENİ IŞİD'İ BİLE AKLAMAYA SÜRÜKLÜYOR'

Paylaştığı fotoğraflar için "Onlar, yeryüzünün en kanlı çetesi IŞİD'e karşı hepimizin güvenliğini sağlayan, Rojava'daki gençler. Dünyanın minnet duyduğu gençler" ifadesini kullanan Ferhat Tunç, Nedim Şener'e "İktidar yandaşlığın seni IŞİD'i bile aklamaya sürüklüyor" dedi.

AVUKAT EREN KESKİN'İ DE HEDEF GÖSTERMİŞTİ

Öte yandan, Suriye'ye yönelik başlatılan ‘Barış Pınarı Harekatı’nın değerlendirildiği bir programa katılan Nedim Şener, kendisine sosyal medya hesabından "Nedim Şener sen nasıl bir Kürt düşmanısın" diye seslenen Avukat Eren Keskin'e hakaret etmiş, "HDP ve PKK'ya yakın bir avukat" diyerek hedef göstermişti. Keskin, Şener'in kendisini hakaret ederek hedef göstermesinin ardından tehditler aldığını söylemişti.

Karşılıklı suçlamaların olduğu tweetler şu şekilde: