Federe Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, bağımsız Kürdistan'a ilişkin Türkiye ile resmi görüşmelerde bulunulduğu yönündeki iddiaları yalanladı. “Bu konuda henüz resmi bir görüşme yapmadık” diyen Barzani, ancak Türkiye’nin bu konuya kulak vermeye hazır olduğunu dile getirdi.

Amerika merkezli haber sitesi philly.com'a konuşan Federe Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, uluslararası kamuoyuna Kürtlerin ne istediğini ve nasıl bir tercih yapacaklarını göstermek için bu yıl referandum yapılacağını söyledi. Erbil ile Bağdat arasındaki ilişkileri de değerlendiren Barzani, “Artık eskiye dönmemiz mümkün değil. Musul'dan sonraki Irak, Musul'dan önceki Irak'tan çok farklı olacak. Kalıcı çözüme ulaşmak için Bağdat ile çok ciddi bir diyalog sürecine başlamak istiyoruz. Ancak, Erbil ile Bağdat arasındaki ilişkilerde henüz sağlam bir ilerleme kaydedilmedi.

ABD, Irak'ın bütünlüğünden yana kanaat kullanmak istiyorsa şayet, birleşik bir Irak'ın varlığından söz etmenin mümkün olmadığı gerçeğini de bilmesi lazım” diye konuştu.
Neçirvan Barzani, bağımsız Kürdistan'a ilişkin Türkiye ile resmi görüşmelerde bulunulduğu iddialarını ise reddederek, “Bu konuda henüz resmi bir görüşme yapmadık. Ancak, Türkiye söz konusu meseleye kulak vermeye hazır” diye konuştu.

Barzani, ABD askerlerinin Federe Kürt bölgesinde konuşlandırılmasına ilişkin ise, “ABD'ye ait bir askeri üssün Kürdistan toprakları içinde bulunması fikrine sıcak bakıyoruz” ifadelerini kullandı.