Nakşıbendi Tarikatı'na yakınlığıyla bilinen Server Yaşam Vakfı, MEB ile imzaladığı protokol kapsamında düzenleyeceği bilgi yarışması için okullarda stant açtı.

Daha önce müziğin haram olduğu yazılan kitaplarıyla gündeme gelen vakıf, Ankara’da da velilerin tepkisini topladı.

Evrensel’den Damla Kırmızıtaş’ın haberine göre, “Vakfı okulumuzda istemiyoruz” diyerek dilekçe veren veliler, çocuklarından kişisel bilgiler toplanmasını şikayet etti.

Dini vakıf ve derneklerin öğrencilere yönelik sosyal etkinlik düzenlemesinin önünü açan Milli Eğitim Bakanlığı Sosyal Etkinlik Yönergesi ile okulların kapısı tarikatlara bir kez daha ardına kadar açıldı.

Nakşibendi Tarikatı’na yakınlığıyla bilinen Server Yaşam Vakfı, Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladığı protokol kapsamında Türkiye genelinde 17-18 Nisan tarihlerinde “Ufka Yolculuk” isimli bilgi yarışması için okullarda stant açmaya başladı.

Ankara’nın Batıkent’te bulunan Kardelen Ortaokulu’ndan bir veli, vakfın okulun bahçesine stant açtığını ve yarışma için kayıt topladığını söyledi. Vakfın okuldaki çocuklardan kişisel bilgilerini topladığını anlatan veli, vakıftan sürekli mesajlar aldığını dile getirdi.

OKUL YÖNETİMİ SESSİZ

Okul yönetimine dilekçe vererek vakfın okullarından çıkmasını isteyen veliler, okul yönetiminin  MEB ile vakfın imzaladığı protokol nedeniyle sessiz kaldığını ifade etti. Okul yönetimi ile yaptığı görüşmeden sonuç alamayan bir veli, CİMER’e yaptığı şikayete de şu yanıtı aldı:

“Başvuruda adı geçen okul müdürlüğü ile görüşülmüş, bilgi alınmıştır. Başvuruda yer alan etkinliğin Bakanlığımızın (MEB) onayı alınarak etkinliğe ilişkin gerekli izinlerin alınarak dağıtıldığı, etkinliğin iptal edilmesine ilişkin ilgili organize eden yetkililere okul müdürlüğü tarafından velilerin iptal edilmesine ilişkin dilekçe taleplerin iletildiği ve etkinliğe katılmak istemeyen öğrenci velilerinin katılımlarının iptal edileceği bilgisi tarafımıza iletilmiştir.”

ÇOCUKLARA MÜZİK HARAM DEMİŞLERDİ

Geçtiğimiz yıllarda da ilkokul, ortaokul ve lise düzeylerinde bilgi yarışması düzenleyen vakfın, yarışma için hazırladığı kitaplarında skandal ifadelerin yer aldığı ortaya çıkmıştı.

Haremlik selamlık etkinlikler düzenleyen vakıf, “Ahlak” teması ile düzenlediği yarışma için hazırladığı kitaplarda tesettür övgüsü yaptığı, “Yemeği sağ eliniz ile yiyin. Çünkü şeytan sol eliyle yemek yer” ifadeleri kullanıldığı ortaya çıkmıştı. Ayrıca küçük yaştaki çocuklara okutulan kitaplarda, müziğin haram olduğu, “Kadınların mahremleri dışındaki insanların yanına ya da dışarı çıkarken edep yerlerini kapatan kıyafet giymesi gerekmektedir” denilmişti.