Haberürk yazarı Nagehan Alçı, oyuncu Ahmet Kural tarafından darp edilen şarkıcı Sıla Gençoğlu ile ilgili yaptıkları haber nedeniyle Kanal D Haber'e tepkisini sürdürdü. 

Nagehan Alçı, bugünkü köşesinde sunucu Buket Aydın'ın "Cuma günü soruşturma dosyasına giren ve olaydan sonra çekildiği iddia edilen görüntüleri kamuoyuna sunduk" açıklamasının "yalan" olduğunu belirtti. 

Alçı, "Pazartesi akşamı, bülten sunucusuna, herkesin gözünün içine baka baka 'O görüntüleri dava dosyasından aldık' yalanını söylettiler" dedi.  

Alçı şu ifadeleri kullandı:

Cuma günü Kanal D’nin yayınladığı utanç verici haberle başladı son tartışma hatırlarsanız. Buldukları bir videonun üzerine, Ahmet Kural’ın açıklamalarını ekleyerek, eski görüntülerle süsleyerek "eğlenen Sıla" alt metnini verip "Bakalım bundan sonra süreç nereye gidecek?" diye apaçık bir algı yönetimi sergileyerek iyi habercilik falan yapmadılar, ibretlik bir "cinsiyetçi manipülasyon" yaptılar!

Pazartesi akşamı, bülten sunucusuna, herkesin gözünün içine baka baka "O görüntüleri dava dosyasından aldık" yalanını söylettiler. Halbuki Ahmet Kural’ın avukatının basına da yansımış beyanı var. Diyor ki: "Sıla Gençoğlu’nun müvekkilim Ahmet Kural’dan şiddet gördüğünü iddia ettiği zamandan 18 saat sonra çekilmiş görüntüler haber kanallarında kamuoyu ile paylaşılmıştır.

Haberde belirtildiği gibi görüntülerin savcılık dosyasına sunulduğu yönündeki ifadenin haber içerisinde sehven dile getirildiğini düşünmekteyiz. Anılan görüntülerden, yayınlanmasının hemen ardından haberdar olmamız nedeniyle söz konusu görüntüleri haber kanalından elektronik posta ile yazılı olarak talep etmiş bulunmaktayız… Diğer delillerimiz ile birlikte elde edilen bu yeni görüntüyü de yargı makamlarına 3 Aralık pazartesi günü sunabileceğiz."

MÜTALAAYI BİLİRKİŞİ RAPORU DİYE SUNDULAR

Yalanlar bununla kalsa iyi… Aynı haber bülteninde savunma tarafının hazırlattığı mütalaayı da savcılığın aldığı resmi bilirkişi raporu gibi sundular ve o gece yan evde olup tanıklık yapan genç bir kadını yalancı ilan ettiler.