Jeolog ve Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür, "Deprem molozunun bertarafında uluslararası kaide ve yöntemlere dikkat edilmeli" uyarısını yaptı. 

Görür Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Arkadaşlar, bu acılı günümüzde Miraç Kandilimizi kutlarım. Tekrar başımız sağolsun. Bu kutsal günde ölenlere rahmet hepimize sabır ve başsağlığı diliyorum. Bu günlerde deprem bölgesinde harıl harıl enkaz kaldırılacak. Bu enkazlar genellikle inşaat molozları, evsel atıklar ve parlayıcı, patlayıcı, toksik kimyevi maddeler olacak. Bu maddelerin geniş bir şekilde geri dönüşüme tabi tutulacağını sanmıyorum, çünkü deprem öncesi böyle bir hazırlığın olduğunu duymadım." değerlendirmesini yaptı. 

Görür, Ama milyonlarca ton olabilecek bu enkazın alel acele kamyonlarla plansız programsız bir şekilde belirlenmiş yerlere dökülüp üzerinin örtülmesini doğru bulmuyorum. Eğer böyle yapılırsa bu döküntüler içerisinde fiziko- kimyasal reaksiyonlarla zararlı, zehirli maddeler oluşur, toprağı, yeraltı suyunu, havayı, gölü, akarsuyu ve denizi kirletir ve bu maddeler besin zinciri vasıtasıyla insana döner ve deprem bölgelerinde, hastalık ve ölümler uzun sürede etkili olur. Onun için deprem molozunun bertarafında uluslararası kaide ve yöntemlere dikkat edilmeli ve çevre korunmasına özen gösterilmelidir." ifadesini kullandı.