AKP Sözcüsü Ömer Çelik partisinin MYK toplantısı sonrası basın topantısı düzenledi. Erken seçimlerin zamanında yapılacağını söyleyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye teşekkür eden Ömer Çelik, erken seçimin Cumhur İttifakı'nın gündeminde olmadığını söyledi.

Ömer Çelik'in açıklamaları özetle şöyle: "Terörle mücadelede Pençe operasyonları güçlü bir şekilde sürüyor. Komşu ülke topraklarından ülkemize sızıyorlar. Gönül isterdi ki kendi topraklarında bu terör örgütlerini bertaraf edebilsinler. Bu olmadığı zaman Türkiye’ye sınır ötesi harekattan başka çare kalmamaktadır. Birtakım uluslararası güçlerin de bu terör örgütlerini kullandığı bellidir. PKK terör örgütünün tek ideolojisi Türkiye’ye düşmanlıktır. Kürt düşmanı bir organizasyon olduğu nettir."

"Çifte standart var. Söz konusu topraklar Azerbaycan toprağıdır burada işgalcı olan Ermenistan’dır. Minsk grubu Azerbaycan ve Ermenistan’ı eşit iki kefeye koymaya çalışıyor. Burada eşit iki kefe yok. uluslararası hukuku açıkça ihlal eden Ermenistan’dır. Aldığı her tedbirin arkasında olduğumuzu tekrar etmek istiyoruz. Nasıl ve ne şekilde istiyorlarsa Türkiye yanlarında olacaktır."

'YURTTA SULH CİHANDA SULH İLKESİNE BAĞLIYIZ'

"(Doğu Akdeniz'de yeni NAVTEX ilanı ile ilgili dış tepkiler) Sanki her biri Yunanistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yazılmış. Biz kendi kıta sahanlığımız içinde arama yapıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti Atatürk’ün Yurtta Sulh Cihanda Sulh ilkesine bağlıdır. Ama müzakerenin değerini bilmeyen, KKTC’nin haklarını gasp etmeye çalışan bir güç varsa sahada cevap verecek kudrete sahibiz."

"(Kuzey Kıbrı'taki Maraş’ın açılması) Orada herhangi bir şekilde mağduriyete yol açılmamaktadır. KKTC’yi destekliyoruz, çok doğru bir karar vermişlerdir. Bu bölge Kıbrıs Türklerine aittir. Herhangi bir kimsenin müdahale hakkı söz konusu olamaz."

'GÖRÜŞMELER YUNANİSTAN İSTEDİĞİ İÇİN DURDU'

"(Yunanistan Dışişleri Bakanı istikşafi görüşmelerin kesilmesi ile ilgili sözleri) İstikşafi görüşmeler Yunanistan istediği için durdu. Müzakere masasından kaçmak için bu bahaneleri üretiyor. Yunanistan’ın milli günümüzde tatbikat düzenlemesinin ne kadar provokataif olduğunun altını bir kez daha çiziyoruz. Mavi vatanda verilecek bir damla suyumuz söz konusu değildir. Müzakere istenmiyorsa tavizsiz şekilde mücadele edeceğiz."

BAHÇELİ'YE TEŞEKKÜR ETTİ

(Erken seçim tarışmaları) "Cumhur ittifakı açısından erken seçim söz konusu değildir. Seçimler zamanında yapılacaktır. Sayın Bahçeli bunu bugün net bir şekilde ifade etmiştir. Cumhurbaşkanımız da bunu aynı şekilde ifade ediyorlar. Aynı zamanda cumhur ittifakının cumhurbaşkanı adayının da sayın Erdoğan olduğu Bahçeli tarafından açıklandı. Bu açıklama için sayın Bahçeli’ye teşekkürlerimizi sunuyoruz. Cumhur ittifakı dimdik ayaktadır ve yapılacak daha çok işimiz var. Seçim demek siyasetçinin enerjisini başka bir alana kaydırması demek. Libya’da, Suriye’de, Doğu Akdeniz’de böyle bir mücadele verilirken neyi akamete uğratmak olduğunu vatandaşlarımızın takdirine bırakıyorum".

ERDOĞAN ŞIRNAK'A GİDİYOR'

"(Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın programı) İlk olarak Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız bu pazar günü Şırnak İl Kongremize katılacaklar, bizzat gidecekler oraya ve kongremize katılarak Şırnaklı kardeşlerimizle Şırnak teşkilatımızla beraber olacaklar. Daha sonra ise 24 Ekim'de Kayseri İl Kongresi'ne katılacaklar, 25 Ekim'de de Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Malatya İl Kongremize katılacaklar."