Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın başlayacak 'kademeli normalleşme' takvimini açıkladı.

Erdoğan'ın açıkladığı takvimde sanatçılar için herhangi bir adım atılmadı, birçok isim duruma tepki gösterdi.

Mor ve Ötesi grubunun solisti Harun Tekin, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Müzikten, sahneden, sanattan korkmak korkanlar açısından makul gibi görünse de beyhude bir tavır. Keyfi yasaklar aşının yerine geçemez. Bu ülkenin birbirinden değerli müzisyenlerinin, müzik emekçilerinin, sahne sanatçılarının maruz bırakıldıkları şey rasyonel değil ideolojiktir" dedi.

'İKTİDAR İÇİN HALK SAĞLIĞI SORUNUYUZ'

Redd grubunun resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ise, "Sanatçı, müzisyen, sanat ve eğlence sektörü emekçileri ve dinleyiciler olarak konuşmaktan bir adım öteye geçmemiz gerekiyor" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, "Hayatı sadece kendi yaşam biçimlerinden menkul sanan siyasi iktidar için adeta halk sağlığı sorunuyuz. Dert edip geceleri uyuyamaması gereken Kültür Bakanı için 1 turist kadar değerimiz yok? Arkadaşlarımız yaşamlarına son veriyor, yazmak ölümleri engellemiyor sevgili arkadaşlar" denildi.

Grubun hesabından yapılan bir başka paylaşımda ise, "Halısaha kadar değerimiz yok" denildi.

'MİLYONLARIN RUHUNU SÖNDÜRÜYORSUNUZ'

Oyuncu Yaprak Özdemiroğlu ise şunları yazdı: "Bu pandemi önlemine hiç benzemiyor, yazık çok yazık, müzik, eğlence, yemek sektörü tümüyle bitti. İnsanların tek dinlenme gününde açık havaya çıkması yasak. Milyonların ruhunu söndürüyorsunuz."

'İNTİHAR HABERİ ALMAYIZ UMARIM'

Şarkıcı Demet Akalın da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Müzisyenler ne yapacak?" ifadelerini kullandı. Akalın, "İntihar haberi almayız umarım..." dedi.