Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde 28-31 Temmuz tarihleri arasında bu yıl ikincisi düzenlenecek müzik festivali ilçe kaymakamlığı tarafından iptal edildi.

Manga'dan Emre Aydın'a, Pinhani'den İlkay Akkaya'ya, Ogün Sanlısoy'dan Niyazi Koyuncu'ya kadar birçok sanatçıyı hayranlarıyla buluşturmaya hazırlanan festival, muhafazakar kesimin hedefi olmuştu.

Festival alanında alkollü içecek tüketimi nedeniyle hedefte olan etkinliğin yapılacağına dair AKP'li belediye başkanı Ali Bektaş ise kararlı olduklarını ifade ediyordu.

Ancak festival için açılan Instagram sayfasından etkinliğin iptal edildiği duyurusu geldi.

Yapılan açıklamada, şöyle denildi:

"Değerli katılımcılarımız;

Bu yıl ikincisini düzenlemek üzere büyük özveri ile uzun süredir çalışmalarını sürdürdüğümüz ve siz değerli müzikseverlerin yoğun ilgi gösterdiği Kozlu Müzik festivali etkinliğimizi, festival ruhuna uygun bir şekilde yapamayacağımız için, ilan ettiğimiz 28-31 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştiremeyeceğimizi üzülerek bildiriyoruz.

Biletlerinizi almış olduğunuz kanal üzerinden iade edebilir ya da 4-5-6-7 Ağustosta Sinop’ta gerçekleştireceğimiz KuzeyFest etkinliğimizde kullanabilirsiniz.

Anlayışınız için teşekkür ederiz."

"TAMAMEN YAŞAM TARZINA MÜDAHALE"

Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre; Belediye yetkilileri iptal kararını doğrularken, nedenine ilişkin resmi açıklamanın daha sonra yapılabileceğini belirtti.

CHP Kozlu İlçe Başkanı Ebru Uzun da, iptale ilişkin değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı:

"Gençlerin ve halkın heyecanla beklediği bir festivaldi bu. Mevzuatla açıklanabilecek bir şey değil aslında. akşam 22.00 ve sabah 06.00 saatleri arasındaki alkol satışının yasak olması ve gece 12'den sonra müzik yasağı gibi gerekçelerle iptal ettiler. Festivalin biletleri haftalar öncesinden satıldı. Geçen sene de yapılmıştı aynı sponsorlarla ve hiçbir sorun yaşanmamıştı. Kozlu halkı da çok mutlu olmuştu, eğlenmişti. Geçtiğimiz 1 ay içerisinde Çaycuma, Devrek, merkez ve şu an Ereğli'de belediyelerimizin düzenlemiş olduğu festivaller var. Bu mevzuat oralarda yok muydu diye bu kaymakam beye sormak lazım. Bunlar düzenlenirken hiçbir sorun yaşanmadı. Zonguldak halkının bir nebze nefes alması sağlandı. Bu sene Kozlu için verilen bu kararı tamamen insanların yaşam tarzına müdahale olarak görüyoruz. Kozlu Kaymakam vekilinin kraldan çok kralcı bir tavırla göze girme çabası olarak değerlendiriyoruz."