68 kuşağı önderlerinden şair, yazar, ressam Muzaffer Oruçoğlu’nun ‘‘Emek ve Kadına Dair’’ sergisi, İstanbullu sanatseverlerle buluşuyor.

Şimdiye kadar 9 ülkede 90'dan fazla kişisel resim sergisi düzenleyen Oruçoğlu, ''Emek ve Kadına Dair'' sergisinde 80’i aşkın tabloda kadın dünyasını konu alıyor.

Sergide ayrıca üretenler, düşünenler, yazanlar, müzisyenler, romanlarda yer alanlar, işsizler ve hayvanlarla iç içe yaşayan doğa kadınları da ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

Şimdiye kadar ürettiği resimlerin yarıdan fazlasında ‘kadın’ ve ‘kadın yaşamının’ olduğunu belirten Oruçoğlu bu durumu, yaşamında, en çok kadınlardan destek gördüğünü ve çifte boyunduruk altında olan kadınların çektiği acıların vicdanında yarattığı yankılara bağladığını söylüyor.

Bugün saat 18.00’da Küçükçekmece Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde açılacak olan  sergi, 5 Nisan’a kadar görülebilecek.

MUZAFFER ORUÇOĞLU HAKKINDA

14’ü roman, 5’i öykü, 8’i şiir, 2’si masal, 1’i siyasal tarih olmak üzere olmak üzere 40 kadar kitabı bulunuyor. 4 ciltlik ‘‘Grizu’’ romanıyla 2011 yılında Abdullah Baştürk İşçi Edebiyat Ödülü’ne layık görüldü.

8 Mart 1947 yılında Kars'ta dünyaya gelmiştir. Kars ortaokulu bitirmiş ardından öğretmen okulu sınavını kazanarak Rize öğretmen okuluna, iki yıl sonra da İstanbul Çapa Yüksek Öğretmen Okulu hazırlık lisesine gitmiştir.

1969 yılında Değirmen köyündeki toprak işgaline katılan Muzaffer Oruçoğlu, tutuklanarak Silivri ceza evine konulmuş. 1973 yılında İstanbul'da tekrar tutuklanmış ve ömür boyu hapse mahkum edilmiştir. 

13 yıl tutsaklığın ardından askere alınmış, askerden 40 gün sonra 1986 yılında firar ederek Avrupa’da iltica etmiştir.

Kaynak: Bianet