Türkiye'de müzik yorumcularının bağlı olduğu yegane meslek birliği olan Müzik Yorumcuları Meslek Birliği (MÜYORBİR), bu akşam saatlerinde bir çağrı metni yayınladı.

MÜYORBİR Yönetim Kurulu'nu oluşturan Burhan Şeşen, Belkıs Akkale, Edip Akbayram, Fettah Can, Hüseyin Turan, Mehmet Gümüş, Mustafa Özarslan ve Onur Akın tarafından imzalanan metinde, müzisyenlerin, müzik sektöründeki emekçilerin ve canlı müzik ile konser mekânı işletmecilerinin çok zor bir durumda olduğu hatırlatıldı.

Pandemiden dolayı getirilen yasakların tümünün kalktığını ancak 24:00'ten itibaren canlı müzik yasağının yürürlükte olduğunu söyleyen sanatçılar, gelecek aylardan itibaren bu yasağın turizm sektörüne de darbe indireceğini söyledi.

'BAKANLARIN GÖRÜŞLERİ DOĞRULTUSUNDA ORTAK MUTABAKAT...'

MÜYORBİR'in tüm sosyal medya hesaplarında eşzamanlı olarak paylaşılan çağrı metni şöyle:

"Basın ve Kamuoyuna…

Bizler Müzik Yorumcuları Meslek Birliği (MÜYORBİR) yöneticileri ve Türkiye’nin yorumcuları olarak saat 24.00’den sonra canlı müzik yasağının kaldırılması için ilgili mercilere ve bakanlıklara çağrıda bulunuyoruz.

Yaklaşık iki yıldır durma, hatta çökme noktasına gelen müzik sektöründe yüz binlerce müzisyenin yanı sıra, ses-ışık sistemleri, performans salonları, canlı müzik mekânları, ikram şirketleri, güvenlik firmaları başta olmak üzere bu iş yerlerinde çalışan yüz binlerce insan evine ekmek götürme derdiyle boğuşmaktadır.

Pandemiden kaynaklanan yasakların hemen hemen sona erdiği bu dönemde, özellikle turizm sezonunun da açılmaya başladığı düşünülürse bu yasak sadece müzik sektörünü değil turizm sektörünü de derinden yaralayacaktır.

Bu yüzden bağlı bulunduğumuz Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ve Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’nın da görüşleri doğrultusunda ortak bir mutabakat ile bu yasakların sona ermesi, sektörümüzdeki yüz binlerce emekçi adına ortak talebimizdir. Bunun için gereğinin yapılmasını saygılarımızla arz ederiz.

MÜYORBİR YÖNETİM KURULU

Burhan Şeşen, Belkıs Akkale, Edip Akbayram, Fettah Can, Hüseyin Turan, Mehmet Gümüş, Mustafa Özarslan, Onur Akın."