Musul'da bir televizyon kanalının kameramanı olan Necim El Nuaimi, 24 Ekim günü silahlı kişiler tarafından susturuculu silahla öldürüldü. RSF, cinayeti şiddetle kınayarak, üç hafta içinde Musul'da üç gazetecinin öldürüldüğünü belirtti.

Merkezi Paris'te bulunan RSF, El Musuliye televizyonu kameramanı Necim El Nuaimi'nin silahlı kişiler tarafından susturuculu silahla "hedef gözetilerek" öldürüldüğünü belirtti.

Gazetecinin cenazesinin 24 Ekim günü öğleden sonra Nebi Şayth mahallesindeki evinin yakınında bulunduğu belirtildi. Bir polis kaynağının, olaya ilişkin soruşturma başlatıldığını söylediği aktarıldı.

RSF, gazetecinin ailesi ve meslektaşlarına başsağlığı dileğinde bulunarak "Yürütülen soruşturmanın bu cinayeti aydınlatacağını ve bu iğrenç eylemin cezası kalmaması için failler ile emri verenlerin adalet önüne çıkarılacağını umut ediyoruz" dedi. Örgüt, bu cinayetin profesyonel işi olduğu yönündeki şüphenin ciddi bir şekilde değerlendirilmesini istedi.

Ekim ayının Irak'taki basın çalışanları açısından son derece ölümcül olduğunu kaydeden RSF, Musul'da haber aktörlerini hedef alan cinayetlerin artmasından duyduğu endişeyi dile getirdi. RSF, "Sözkonusu olan üç hafta içinde benzer koşullarda gazetecileri hedef alan üçüncü cinayettir" diye belirtti.

RSF, medya çalışanlarının görevlerini güvenlikleri ve yaşamlarında endişe etmeden icra edebilmeleri için ulusal ve yerel makamları uygun tedbirler almaya çağırdı.