Mustafa Koç, ''Kürt barış sürecinin sekteye uğramamasını istiyorum. Görüşmeler bir şekilde devam eder, silahla çözülmeyeceği görüldü dolayısıyla oturup bunun müzakere şeklinde sürdürülmesi lazım'' dedi.

TÜSİAD'ın 43. Genel Kurulu toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, TÜSİAD’ın, politikalarına, çalışmalarına aynı şekilde devam edeceğini kaydederek gündemin yoğun olduğunu ve 2013’ün de enteresan bir yıl olacağını belirtti. Koç, “2013'ün 2012’den daha iyi olacağını inşallah ümit ediyorum. Bir siyasi çalkantı olmazsa, özellikle dış tarafta komşularımızda… Bu Kürt sorunu çok önemli tabii, demokratikleşme… Avrupa Birliği sürecinin biraz daha canlandırılması çok önemli, baya bir sekteye uğramıştı. Avrupalılar tarafından özellikle. Tabii ki ekonomik gündem de baş maddelerden bir tanesini oluşturuyor'' diye konuştu.

Bu yoğun gündemde TÜSİAD'in yeni ekibinin çalışmaları layıkıyla yerine getirebileceğine inandığını dile getiren Koç, ''Bu arada Ümit Hanım'a ve ekibine de yapmış oldukları başarılı çalışmalardan dolayı teşekkür etmek istiyorum. Kürt barış sürecinin sekteye uğramamasını istiyorum. Görüşmeler bir şekilde devam eder, silahla çözülmeyeceği görüldü dolayısıyla oturup bunun müzakere şeklinde sürdürülmesi lazım'' dedi.