Büyük Birilik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, saat 17.00 sıralarında AK Parti Genel Merkezi’ne gitti. Destici, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüştü.

Bir saat süren görüşmenin ardından AK Parti Genel Merkezi’nden çıkan Mustafa Destici, gazetecilerin sorularını yanıtladı. BBP’lilerin AK Parti listesindeki sıralara itiraz ettiği iddiasına yanıt veren Destici, şunları söyledi:

“Cumhur İttifakı içerisinde bir çatlak arayanlar, hep bu tür haberlerin heveslisi oldu. Başından beri şunu ifade ettik: Bizim Cumhur İttifakı’nın içinde ya da yanında olmamızın sebebi, asla bir milletvekili pazarlığı değil. Ülkemiz için, devletimizin bekası, milletimizin dirliği birliği, Türk ve İslam coğrafyasındaki mazlum milletlerin sesi olma adına burada durduğumuzu ifade ettik. Aynı şekilde bu inancımızı muhafaza ediyoruz.”

‘ERDOĞAN, BAŞINDAN BERİ SAMİMİ BİR DURUŞ SERGİLEDİ’

Cumhur İttifakı’nın seçimi kazanacağını düşündüğünü ifade eden Destici, “24 Haziran’da da inanıyorum ki, inşallah hem Cumhur İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan birinci turda seçilecektir, hem de Cumhur İttifakı Meclis çoğunluğunu da elde edecektir. Bu sadece bir inanç değil sahada yaptırdığımız çalışmalarda da bunu açık ve net görüyoruz. Parti olarak 18 arkadaşımız AK Parti listelerinden milletvekili adayı oldular. Cumhurbaşkanımıza şahsım, arkadaşlarım ve partim adına, teşekkürlerimi ifade etti. Çünkü işin başından beri bize, çok yakın ve samimi bir duruş sergiledi” diye konuştu.

‘SALDIRANLAR AVUÇLARINI YALAR’

Partilerin listelerle ilgili kendi içinde değerlendirmeler yapabileceğini kaydeden Mustafa Destici, “İddialar gerçeği yansıtmıyor. Elbette her partinin içerisinde değerlendirmeler olabilir, konuşmalar olabilir ama bunları daha önce de ifade ettim, mal bulmuş mağribi gibi saldıranlar avuçlarını yalarlar. Biz milletvekilliği pazarlığı yaparak bu ittifakın içinde olmadık. Bundan sonra duruşumuz aynen devam edecektir. Bu fitne ateşi yakmaya çalışanların da çabaları beyhudedir” dedi.

‘İTTİFAK YASASINA KARŞI ÇIKANLAR İTTİFAKA SARILDI’

BBP’yi taşıyacaklarını belirten Destici, şöyle devam etti:

“Biz Büyük Birlik Partisi’ni Meclis’e taşıyacağız inşallah bu ittifakla birlikte. Sayın Cumhurbaşkanımızın duruşuyla bir fırsat verilmiştir. Bunu da inşallah en iyi şekilde değerlendireceğiz. Zaten bakın biz bunu öngörerek de 16 Nisan’da ‘evet’ dedik. O dönemde ‘hayır’ diyenler de ya da ittifak yasasına karşı çıkanlar da bugün ittifaka sarılmış ve ittifakla Meclis’e girmenin yolunu arıyorlar. Herkes için hayırlı olsun diyorum. Sayın Cumhurbaşkanımıza düşüncelerimizi ifade ettim. Kendileriyle samimi bir görüşmemiz oldu. Kabulleri için de kendilerine teşekkür ediyorum, başarılar diliyorum.”

NE OLMUŞTU? 

Cumhur İttifakı’nda yer alan BBP’lilerin, milletvekili aday listesinden memnun olmadıkları öne sürülmüştü. BBP’liler seçilebilir yerlerden sadece Destici’ye yer verilmesine tepkili oldukları iddia edilmişti. BBP’nin adayları, seçime AK Parti listesinden girecek. AK Parti’nin, dün Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edilen listede, 18 BBP’li aday yer almıştı.

Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk, bir yöneticinin “Saadet Partisi kadar olamadık. Hemen teslim olduk. Bir tek başkan (Destici) kesin seçilecek yerde. Oyuna, satışa geldik” dediğini belirtmişti.

Kaynak: Gazete Duvar