31 Mart'ta yapılan yerel seçim sonuçlarına HDP'nin itirazı sürerken Muş Valiliği, kentte 15 gün süreyle toplantı, gösteri yürüyüşü ve basın açıklamalarını yasakladı. 

Valiliğin internet sitesinde yer alan duyuruda, yasaklama kararının gerekçesi, “Teröre müzahir örgüt ve kişiler tarafından çeşitli bahanelerle provakatif eylemler gerçekleştirileceği, bu amaçla toplantı ve gösteri yürüyüşü, basın açıklaması türü eylemler yapılacağı; bu çerçevede eylem hazırlığı olduğu istihbar olunmuştur” şeklinde açıkladı.

Yasak kararının 1 Nisan’dan itibaren geçerli olduğu aktarılan açıklamada, “Bu çerçevede provokatif eylem hazırlığı olduğu, Muş İlinde kamu düzenine ilişkin sıkıntılar doğabileceği değerlendirildiğinden toplantı ve gösteri yürüyüşü, basın açıklaması türü eylemler 01.04.2019 tarihinden itibaren 15 gün boyunca yasaklanmıştır” denildi.

Muş’taki belediye başkanlığı seçiminde resmi olmayan sonuçları göre, AKP adayı 15 bin 914 (yüzde 34,83), HDP adayı Sırrı Sakık ise 15 bin 303 (yüzde 33,49) oy aldı. Sakık, HDP'ye verilen 2 bin 446 oyun geçersiz sayıldığını ileri sürdü.

Sakık, dün, Twitter'da  "Muş Merkez İlçe Seçim Kuruluna itiraz başvurumuzu yaptık. Tüm görevlilileri, yetkilileri görevlerini adil bir şekilde yerine getirmeye davet ediyorum. Adil olmayan bir seçim sonucu asla meşru olamaz" paylaşımını yapmıştı.