Amerika Birleşik Devletleri'nde Cumhuriyetçi Parti'den kongre üyeliğine aday olan eski bir papaz Kudüs'e barışın gelmesinin tek yolunun Müslüman ve Yahudilerin Hz. İsa'yı tanımasıyla mümkün olacağını söyledi.

Kuzey Carolina eyaletinden adaylığını koyan ve geçen sene dini görevinden istifa eden Mark Harris, en son 2011 yılında ziyaret ettiği Kudüs ve Filistin bölgesi ve orada yaşayan halkla ilgili sert konuştu.

Harris verdiği vaazda Müslüman ve Yahudilere hitaben "O kutsal topraklarda, o büyük gerginliği hissetmeden Filistinliler ve Museviler arasında olamaz ve büyük bir güçle hareket edemezsiniz. Tüm insanlar diz çöküp, her dil Hz. İsa'nın tanrı olduğunu itiraf etmedikçe Kudüs'e hiçbir zaman barış gelmeyecek." diye konuştu.

Mark Harris konuşmasında sözlerini şöyle sürdürdü: "Hz. İsa Kudüs'e geldiğinde şöyle söyledi. Ben tıpkı bir sarmaşık gibiyim. İslamı ve Yahudiliği seçenler bunun farkına varacak. Onlar Hristiyanlığı seçmedikleri için Hz. İsa ile olan kişisel bağlarının önüne geçmekteler. Bunun farkına varmadıkları sürece onların ruhlarına ve yaşadıkları şehre (Kudüs) barış gelmeyecek."

Kuzey Carolina'nın 9'uncu bölgesinden adaylığını koyan Mark Harris'in kampanya sözcüsüyse konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı.

FiveThirtyEight adlı internet sitesi Demokrat aday Dan McCready ile Cumhuriyetçi aday Mark Harris'in seçim kampanyasını yazı-tura atmaya benzetmişti.

Papaz Harris'in daha önceden de İslamofobik sözler sarf ettiği biliyor. 2010 Kasım ayında İslam dinini 'şeytani' olarak niteleyen papaz, Müslümanları da günümüz neslinin sahtekar insanları tanımlamasında bulunmuştu.

Kaynak: Euoro news