Kobani Kantonu Yürütme Meclisi Başkanı Enver Müslim, 1 Kasım Dünya Kobani Günü'nü "Dünya insanlığının günü kutlu olsun" diyerek kutladı. Müslim, "Tüm milletlerden gençlerin kanı Kobanê'de bir birine karıştı. Dolayısıyla elde edilen zafer sadece bizim değil, insanlığın zaferi oldu" dedi.

IŞİD’in Kobani'yi işgal girişimlerine karşı verilen ve tüm dünyanın dikkatini çeken tarihi direnişe destek vermek amacıyla dünyanın birçok aydın ve kurumunun bir araya gelerek ilan ettiği 1 Kasım Dünya Kobani Günü dolayısıyla Kobani Kantonu Yürütme Meclisi Başkanı Enver Müslim, günün anlam ve tarihi önemini değerlendirdi. "Dünya insanlığının günü kutlu olsun" diyerek başlayan Müslim, "Sınırda aylarca direnen kuzey halkımıza kutlu olsun. Halkımızın desteği zaferi getirdi. Kobanê'de insanlık değerleri ve onuru savunuldu" dedi.

KOBANİ: İNSANLIĞIN ORTAK DEĞERİ     

Kürtlerin kendini savunma ve direnme gibi tarihi bir gelenekleri olduğunu dile ifade eden Müslim, şunları aktardı:

"Halkımız iradesini ortaya koydu ve kendini savundu. Bunu yaparken koruduğu şeyler basit bir toprak parçası olmaktan öte, insanlığın ortak değerleri oldu. Bu sebeple tüm milletlerden gençlerin kanı Kobanê'de bir birine karıştı. Dolayısıyla elde edilen zafer sadece bizim değil, insanlığın zaferi oldu."

Müslim, gün dolayısıyla dün gece Arin Mirxan Tepesi'nde (Miştenur) halkın kutlamalar gerçekleştirdiğini ve bugünde halkın günü bayram havasında geçireceğini kaydetti.

'HALKLARIN İRADELERİNE SAYGI DUYSUNLAR’             

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Rojava ve PYD ile ilgili yaptığı açıklamalar ile Kobanê Kantonu'nun batı ve doğusunda ki YPG/YPJ mevzilerine yapılan askeri saldırılara dikkat çeken Müslim, "Ortadoğu'da halklar ilk kez kendi iradeleri ile kardeşçe, birlikte eşit yaşıyorlar. Herkesin saygı duyması lazım. Bu irade tanınmalıdır. Biz saldırıların bir konsept ve geçici olduğunu düşünüyoruz. Aksi taktirde meşru savunma söz konusu olur" diye belirtti. (DİHA)