Musa Anter'in "Küçük generallerim" olarak nitelendirdiği gazete dağıtımcılarından Yılmaz Yakut (Kalo), uzun süredir tedavi gördüğü kanser hastalığı nedeniyle vefat etti.  Devlet baskılarına rağmen 1990’lı yıllarda Azadiya Welat ve Özgür Gündem gazetelerini dağıtmakla başlayan serüvenini yıllarca sürdüren Kalo, özgür basının sembol ismi olmuştu.

 Bağlar ilçesinde bulunan Yeniköy Mezarlığı’na getirilen Yakut’un cenazesi, dini vecibelerinin yerine getirilmesinin ardından defnedilmek üzere 1. Kısım Mezarlığı’na götürüldü. Yakut’un arkadaşları olan gazete dağıtımcıları, özgür basın emekçileri, Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) üyeleri, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Örgütü ve çok sayıda kişi cenaze törenine katıldı.  

Defin işlemlerinin ardından Yakut için saygı duruşunda bulunuldu. Mezarlıkta konuşan DFG Eşbaşkanı Serdar Altan, Yakut’un “ateşten gömlek” olarak tanımladığı 1990’lı yıllarda büyük emekler verdiğini, birçok arkadaşının bu yıllarda faili meçhul bir şekilde katledildiğini hatırlattı. Yakut’un tüm baskılara rağmen Diyarbakır’ın her sokağında gazete dağıtımı yaptığını söyleyen Altan, “Kalo, hakikati topluma ulaştırmak için çok büyük emek verdi. Kalo, hiçbir zaman gerçeklerden taviz vermeyerek, bugünlere geldi. Hiçbir zaman mücadelesinden vazgeçmedi. Bizler, hepimiz, halkımız Kalo’nun mücadelesinin tanığıdır” dedi. 

Yakut ailesi, Diclekent'te bulunan Şaklat Taziye Evi'nde taziyeleri kabul edecek.