Yazar Erdal Öz'ün anısını yaşatmak için her yıl bir şair ya da yazara verilen ''Erdal Öz Edebiyat Ödülü'', bu yıl Murathan Mungan'a takdim edildi.

 

Can Yayınları'nın katkılarıyla Pera Müzesi'nde düzenlenen ödül törenine çok sayıda davetli katıldı.

 

Törende ödülü takdim edilen Mungan, ödülleri, ödülün adı, daha önce kimlere verildiği ve seçici kurulunda kimlerin olduğunun anlamlandırdığını ifade ederek, bu ödüle layık görülmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

''Yazdıklarım, umarım beni bugünlere getiren, elimden tutan okurlarımın elinden tutmuştur'' diyen Mungan, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

''Yazar Öz ile tanışmam 1973 yılında oldu. Kızılay'da bir banka şubesinde çalıştığım sırada Erdal Öz orada bir kitabevi işletiyordu. Öğle tatillerinde büyük bir tutkuyla kitabevine gidiyordum. Öz ile kitaplar hakkında konuşmak benim için büyük zevkti. Birçok insan kitap yazabilir, edebiyatla ilgilenebilir, fakat edebiyat tutkunu olmak ne yazık ki çok fazla gördüğümüz bir özellik değil. Ben her zaman edebiyata aşkla, sevgiyle bağlı insanlara ayrı bir saygı duymuşumdur.''

 

Mungan, Erdal Öz anısına bu ödülü almaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

 

Enis Batur, Semih Gümüş, Feride Çiçekoğlu, Turgay Fişekçi, Kaya Genç, Nüket Esen ve Can Yayınları adına Zeynep Çağlıyor'dan oluşan Seçici Kurul'un, bu yıl 5'inci kez verilen ödülün, ''30 seneyi aşkın süredir tiyatro, şiir, öykü, roman ve deneme alanlarında gösterdiği yaratıcılık, yenilikçilik ve yetkinliği'' dolayısıyla Murathan Mungan'a verilmesini kararlaştırdığı belirtildi.