Gazeteci Murat Yetkin, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in yayınladığı videoları değerlendirdi.

Sedat Peker'in siyasi nedenlerle yurt dışına kaçmak zorunda kalmış bir muhalif isim olmadığına vurgu yapan Yetkin, "Peker, zenginden alıp fakire dağıtan bir Robin Hood da değildir, ülkenin kanalizasyon borularını temizlemeyi kendisine görev edinmiş bir halk kahramanı da. Yargının adalet dağıtmadığı, işlemediği dönemlerde iş insanlarının alacak-verecek davalarını şiddet kullanarak çözüp aradan aldığı komisyonla para yapan suç dünyası üyelerinden birisidir" dedi.

yetkinreport.com'da yayımlanan "Sedat Peker fenomeni ve suç dünyasının üç gizli kuralı" başlıklı yazısında, suç dünyasının yazılı olmayan üç kuralı olduğunu belirten Gazeteci Murat Yetkin, bu kuralları şöyle sıraladı:

1-Yargının adalet dağıtmadığı dönemlerde suç örgütleri devreye girer,

2-Yargı ve güvenlikten destek bulmayan suç örgütleri yaşayamaz,

3-Siyasi bağlantılar suç örgütlerinin sürdürülebilirliği içim elzemdir.

Bu videoların yayınlanmaya başlamasının sadece kriptopara skandalının çıkmasıyla değil, ama İçişleri Bakanlığının suç örgütleri üzerine hazırladığı ve hangi örgütün ne kadar üyeye sahip olup ne işler yaptığına dair dosyasının yayınlandığı günlere denk geldiğinin de farkındayım. O listenin ilk sırasında Çakıcı bulunuyordu. Yine aynı sıralarda uluslararası çapta Türkiye bağlantılı uyuşturucu operasyonları da ortaya çıkmaya başladı. Yine aynı günlerde ABD’nin İran’a ambargosunun delinmesi davasında itirafçı tanık olan Reza Zarrab, Türkiye’de yine magazin sayfalarında öne çıkmaya başladı.

Bunlar bağlantılı mıdır? Henüz bilmiyoruz. Ama operasyonlar uluslararası olduğuna göre, bilgi kaynakları da uluslararasıdır. Yani, bakarsınız Türkiye kaynaklı olmayan başka bilgi kaynakları da patlar bugünlerde. O yüzden iddiaların biraz daha ete kemiğe bürünmesini beklemekte fayda var. Ama bu arada, konuya başka boyutlarıyla, sağlam adımlarla devam etmemiz gerekiyor sanırım. Sizce de öyle değil mi?

Yazının tamamı burada.