Gazeteci, yazar Murat Yetkin, AKP heyetinin başörtüsü konusundaki Anayasa çalışmaları kapsamında HDP'ye yaptığı ziyarete işaret ederek, bunun bir "çifte standart" örneği olduğunu belirtti. 

"Bu fotoğraf, seçimler yaklaştıkça AK Parti’nin siyasi fırsatçılık (oportünizm) ve çifte standardın zirvelerini zorladığının işaretlerinden yalnızca biridir" diyen Yetkin, şu ifadeleri kullandı:

"Şöyle düşünün lütfen. CHP ya da ola ki İYİ Parti’nin grup başkan vekilleri bir yasa, ya da anayasa değişikliği için HDP grup başkan vekillerini TBMM’deki odalarında ziyaret etse AK Parti ve MHP ile hükümet çizgisindeki medya bu görüşmeye nasıl tepki verirdi? Haber başlıkları ve fotoğraf altını siz de yazabilir, 'Şer ittifakından' başlayabilirsiniz.
...
HDP heyetindeki üç isim aleyhinde de milletvekilliklerinin düşürülmesi hakkında TBMM’ye gönderilmiş fezlekeler bulunuyor. Gönderen, başında Bozdağ’ın bulunduğu Adalet Bakanlığı. Genel Kurula geldiğinde HDP’lileri PKK’lı olmakla suçlayan konuşmalar yapıp halkın verdiği oyların geçersiz kılınarak milletvekilliğinden düşürülmesini isteyenler arasında Elitaş olacak. Ama şimdi oylarına ihtiyaçları var ve bu yüzden çehrelerinde zoraki ve yapmacık tebessümlerle ziyaretlerine gidip, ellerini sıkıyor, oylarını istiyorlar. Peki ne için oy istiyorlar? Anayasa değişikliği için. Bir yandan AK Parti’nin Cumhur İttifakı ortağı MHP’nin girişimleriyle açılan HDP’yi kapatma davasının Anayasa Mahkemesinde devam ettiğini de anımsayalım. AK Partililer bu hareketle fırsatçılık ve çifte standardın kitabını yazıyorlar bence."