Gazeteci-yazar Murat Yetkin, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İyi Parti Genel Başkanı  Meral Akşener'in Rize ziyaretini hatırlatarak, "Yine dua et ki gelin hanıma çok ileriye gitmeden ders verdiler. İkizdere yetmedi, Çayeli'ne gittin. Orada da gerekeni yaptılar. Bu daha bir, daha neler olacak neler..." ifadelerini "O söylemin galibi şimdiden “Cumhurbaşkanı tarafından tehdit edilmek feci bir şey” demesine rağmen “pabuç bırakmam” diye dik duran Meral Akşener. Halkımız mağdur edileni kollar, mağdur edeni sevmez ve bunu en iyi Erdoğan’ın bilmesi lazım gelir." sözleriyle değerlendirdi.

Erdoğan'ın Meral Akşener için "gelin hanım" demesinin ve tehdit etmesinin siyasi bir sonucu olacağına işaret eden Murat Yetkin'in, 'Gelin Hanım korkusu Erdoğan’ı iktidardan götürebilir' başlığıyla yayımlanan yazısının bir bölümü şöyle: 

HEDEF KADIN HAKLARI

Türkiye’de kadınların eşitlik mücadelesinin kırmızı çizgisi Medeni Kanundur. Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti ilanı ardından öncülük ettiği en büyük üç reformundan biri olan Medeni Kanun’un kadın ve erkeği yasalar önünde eşit sayması o tarihten bu yana Türkiye’deki bütün gerici akımların birinci hedefi olmuştur. İstanbul Sözleşmesinden çıkış da, şimdi aile içi şiddetin önlenmesi hakkında 6284 sayılı kanunun iptaline karşı kampanyalarının hedefinde de medeni Kanun ve kadın hakları vardır.

Erdoğan’ı İstanbul Sözleşmesinden imzasını çektirecek kadar güçlenmiş görünen bu akımlara rağmen Türkiye’de kadınların eşitlik mücadelesi engellenemiyor ve bu dışarıdan da görülüyor. Geçenlerde Türk hükümetinin davet edilmediği İstanbul Sözleşmesinin Onuncu Yılı toplantısına Türkiye’den hükümet-dışı iki ismin, Prof. Dr. Feride Acar ve yazar Elif Şafak’ın konuşmacı olarak davet edilmesi bunu gösteriyor. Onlarca yılını eşitlik mücadelesine vermiş Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü’nün ABD’den aldığı “Yılın Cesur Kadını” ödülü bunu gösteriyor.

Bütün bunlar muhafazakâr kadın seçmeni etkilemez demeyin. Siz Aile Bakanı Derya Yanık’ın kadına karşı şiddetin “tolere edilebilir”, yani hoş görülebilir sınırlarda olduğunu söyleyen beyanının AK parti kadın seçmeni tarafından alkışlandığını mı düşünüyorsunuz yoksa? Yanık’ın içinden geldiği KADEM Derneği, herkesin kınadığı Akşener’i küçümseme ve tehdit karşısında sessiz kaldı. Böylelikle itibar mı kazandı sanıyorsunuz yoksa?

Erdoğan’ın Akşener’e “gelin hanım” demesinin ve tehdit etmesinin bir siyasi maliyeti olacaktır. Erdoğan’ın kadına şiddete karşı anlaşmayı feshetmesinin bir siyasi maliyeti olacaktır.
Ayrıca gelin hanım olmak bir küçümseme nedeni de değildir. Gelin hanımlar nasıl iktidarı getirirse, iktidardan götürebilirler de.