Halk TV’de “İki Yorum” programının yorumcuları Murat Sabuncu ve Levent Gültekin, programa son verdiklerini açıkladı.

T24’te programlarını sürdüren ve video söyleşiler yapan gazeteci Sabuncu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Halk TV'den ayrıldığını ifade etti.

Sabuncu “Halk TV, prensip olarak başka yerde video söyleşi yapanlarla çalışmayacağını önceden deklare ettiği için ayrılık gerçekleşti” derken, Gültekin “Hem Murat’ın bu durumu nedeniyle hem de fark ettim ki daha iyi olsun diye yaptığımız eleştiriler yarardan daha çok zarar getiriyor. Bu nedenle kendi isteğimizle İki Yorum programına son verdik” beyanında bulundu.Sabuncu’nun açıklaması şöyle:

“2020’nin eylül ayı başladığımız, ekranda olduğumuz 26 ay boyunca 200’ün üzerinde program yaptığımız İki Yorum’a nokta koyma zamanı. Seçim döneminde daha önce de olduğu gibi T24'teki yazı ve video söyleşilerle mesleğe devam edeceğim. Halk TV, prensip olarak başka yerde video söyleşi yapanlarla çalışmayacağını önceden deklare ettiği için ayrılık gerçekleşti. Başta program ortağım sevgili Levent Gültekin, @halktvcomtr deki tüm meslektaşlarıma çok teşekkür ederim. Yolları açık olsun.

Program boyunca destekleyen, eleştiren, beğenen, beğenmeyen, sokakta, pazarda, vapurda çevirip konuşan tüm izleyenlere… Memleketin dört bir yanından, hapisten, sürgünden mesaj yollayanlara…demokrasinin yeniden inşa edildiği günlerde buluşmak üzere… Hoşçakalın…”

“SÖYLENMESİ GEREKEN HER ŞEYİ SÖYLEDİĞİMİ DÜŞÜNÜYORUM”

Levent Gültekin de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Sabuncu’nun açıklamasını alıntılayarak, “Sevgili arkadaşlar, hem Murat’ın bu durumu nedeniyle hem de fark ettim ki daha iyi olsun diye yaptığımız eleştiriler yarardan daha çok zarar getiriyor” dedi. Gültekin sözlerine şöyle devam etti:

“Bu nedenle kendi isteğimizle İki Yorum programına son verdik. Hem halk TV’ye hem de size çok teşekkür ederim. Yazdık, konuştuk, kendi adıma söylenmesi gereken her şeyi söylediğimi düşünüyorum. Niyetimiz iyi olsa da çabamız bazen istenmeyen sonuçlar doğuruyor. Anlayışınız için tekrar teşekkür ederim. Umarım her şey ülkemiz için daha iyi olur.”