İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik 'terör' soruşturmasına ve Ekrem İmamoğlu'nun açıklamalarına ilişkin bugün bir basın toplantısı düzenledi ve çeşitli iddialarda bulundu.

Soylu, İBB’de çalışan ve 'terör örgütüyle ilişkisi olduğu' iddia edilen bazı isimleri açıkladı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun, Soylu'nun iddialarına ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı.

'SÖZÜN BİTTİĞİ YERE GELDİĞİMİZİ GÖRDÜK' 

Murat Ongun, Bakan Soylu'nun "PKK’nın dağ kadrosundan ama İBB’de itfaiyeci” dediği Muharrem Kılıç'ın 'şehit kardeşi' olduğunu açıkladı.

Kılıç'ın 'Şehit Gazi Birlik-Sen Üye Kimlik Kartı'nı paylaşan Ongun şunları yazdı:

"PKK’nın dağ kadrosundan ama İBB’de itfaiyeci" dediği Muharrem Kılıç şehit kardeşidir. Hatta, Soylu’nun bizzat kendisi aileye taziyeye gitmiştir. Şehidimize tekrar Allah’tan rahmet diliyoruz. Bugün sözün bittiği yere geldiğimizi de gördük. Allah affetsin.”

SOYLU NE DEMİŞTİ?

Süleyman Soylu, yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

“Fikri Karabulut, 2014'te PKK-KCK kırsala katılmış. Ömer Keleş, Nuri Çiçek; İbrahim Doğan, Muharrem Kılıç. Bunlar kim dağdakiler. Bunlar sadece bir kısmı. Biz o zaman görevimizi yapmayalım, işe gitmeyelim. HDP ile anlaşılsın biz de aval aval bakalım! O zaman biz ahmak oluruz, görevimizi istismar etmiş oluruz. Mazlum Şimşek, kardeşi Selim Şimşek 2014'te PKK'ya katıldı."