Merkez üssü Maraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremler, 10 ilde yıkıma neden oldu. Üzerinden üç gün geçen depremlerle ilgili son resmi paylaşımlara göre 6 bin 957 kişi hayatını kaybetti, 38 bin 224 kişi ise yaralandı.

Şarkıcı Murat Kekilli, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, iş insanları aracılığıyla iki tır dolusu yardım malzemesi topladıklarını ve Hatay'a doğru yola çıktıklarını duyurdu.

Depreme Adana'da bulunduğu dairede yakalanan Kekilli, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

"Bu son depremler hepimizi yasa boğdu. Önceki gün Adana'daydım, 8'inci katta yakalandım ben de depreme. Allah kimseye vermesin, çok şiddetli sarsıntı geçirdi bölge halkı. Biz merkez üssünün Adana olduğunu zannediyorduk. Hayatını kaybeden dostlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum, mekânları cennet olsun. Dün İstanbul'a geçmemiz gerekiyordu, dönerken organize olduk ve iki tır yardım malzemesi toparladık hayırsever iş insanlarından. Tıbbi malzeme, yiyecek, içecek ve özellikle giyecekten oluşan iki tır malzeme hazırlandı. Bir kısmı bugün, bir kısmı da yarın yola çıkacak. Ben Adana'daki enkaz bölgesini de ziyaret ettim, şimdi yaşam mücadelesi veren Hatay, İskenderun, Reyhanlı gibi çok zor durumda olan bölgelerimiz var. Malzemeleri İskenderun'a koordinasyon merkezine gönderiyoruz, biz de yola çıktık gidiyoruz."