Maraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki büyük deprem Türkiye'nin Doğu, Güneydoğu, Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde yıkıma neden oldu.

Kekilli, depremin ardından enkaz altında kalan kişilerin günler sonra kurtarılma anında "Allahu Ekber" diye atılan tekbiri eleştiren kişileri "Oley mi?" deseydiler diye topa tuttu.

Şarkıcı Murat Kekilli, önceki gün resmi Twitter hesabından; "Orduya peygamber ocağı denilen bir coğrafyada yaşıyoruz. Savaşlara en ön safta giderken "Allahu Ekber" diyerek gidiyoruz. Siz neyin mücadelesini veriyorsunuz, kimin nurunu söndürmeye çalışıyorsunuz kansızlar?" dedi.

Murat Kekilli depremde enkaz altında kalanların kurtarılırken "Allahu Ekber" diye tekbir getirilmesini yönelik eleştirilere karşı attığı tweet hakkında Sabah'a  açıklamalarda bulundu.

'BURAYA KADARMIŞ' DEDİM

Daha önce 1998 yılında Adana-Ceyhan, 1999 yılında da Marmara depremini bizzat yaşadığını söyleyen Murat Kekilli, "Ama 6 Şubat 2023 depremi çok farklı bir şeydi. Bu felaket yüzyılın değil, insanlık tarihini gördü en büyük felaketlerden birisidir. Tarihin en zor sınavıyla karşı karşıyayız. Depreme Adana'daki bir otel odasında yakalandım.

Deprem başlayınca 'Buraya kadarmış' dedim ve inancım gereği 'Allahu Ekber' diye bağırdım. Deprem bunu bana dedirtti. Müslümanız, inancımız gereği kurtuluşumuzun şükrü olarak Allahu Ekber dememizden normal bir şey yok. Bunda kızacak ne var? Anlamadım, çok şakınım…

Tekbirden muzdarip olan inançsız bir insandır. Attığım tweetin arkasındayım. Düşüncelerim de asla bir değişiklik yok" diye konuştu.

'KÜÇÜK DİLİMİ YUTTUM'

Allahu Ekber nidalarını eleştirenleri duyunca adeta küçük dilini yuttuğunu söyleyen Kekilli, "Enkaz altından çıkarılan her vatandaşımız büyük bir mucizedir. Burası Müslüman bir toplum, hayatı kurtulan bir kişinin 'Allah u Ekber' diye tekbir getirmesi gayet normaldir.

Neden bundan hayıflanılıyorlar ki? Kurtulan kişi 'Allah beni bağışladı' diyerek şükrünü dile getiriyor ve 'Allahu Ekber' diyor. Tekrar söylüyorum biz, Müslüman bir toplumuz nasıl bir nida atmamız gerekiyor? 'Oley!' mi diyeceğiz? veya Fransızcada "mon Dieu" diye tabir edilen "Aman tanrım" mı demeliyiz? Yoksa mitolojideki 'Ulu Odin aşkına mı?' Ne dememiz gerekiyor? Kurtulan ve kurtaran insan bir mucizeye tanık olmuş; Müslüman inancı gereği Allah u Ekber diyor. Bunda kızacak ne var ki? Bu şükürden art niyetli, kötü insanlar muzdarip olur. Bu konu siyaset üstü bir konudur. Afette siyaset olmaz, çok çirkin" dedi.