Gazeteci Murat Ağırel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İmralı’ya heyet gönderdiğini iddia etti.

Halk TV'de Haber Masası programına katılan Ağırel, Öcalan'la görüşmenin 28 Mart'ta gerçekleştiğini kaydetti.

Ağırel, şu iddialarda bulundu:

"28 Mart günü üst düzey bürokratlar PKK terör örgütü ele başı Öcalan'la görüştü. Ben aslında içeride ne konuşulduğunu merak ediyorum. Seçimler için bir pazarlık yapıldı mı? İçerideki katil ne söyledi? Ne pazarlık yapıldı? 'Beni 10 yılda çıkaracaksınız, seçimle ilgili bunları vadetmişsiniz, bundan sonra da ben de yokum” dediğine yönelik iddialar var. Hangisinin gerçek olduğunu tabii bilmiyoruz, çok vahim iddialar.

“Bu görüşmeyi soracağınız kaynaklar kısıtlı. İçeriği hakkında bir şey söylemek istemiyorlar. Daha önce erzak göndermişler. İçeride ne konuştular bilmiyoruz. Basına yansıyan basında dile getirilen konu bazı tekliflerin yapıldığı, bu tekliflerin kabul görmediği yönünde. Bunu sorduğumda bu minvalde görüşme dediler."

"İstanbul'da yerel seçimler döneminde terör örgütü liderinin kardeşinin TRT'ye çıkıp elinde bir mektubu okuması ve aynı zamanda mesaj vermesi gibi bir durum söz konusu... Şimdi ise yine seçim yaklaştı, yine sayılı günler var. Bu süre içerisinde yine bazı girişimler oluyor. Aksini düşündüğünüzde muhalefetin terör örgütleriyle içli dışlıymış gibi; terör örgütü mensuplarının serbest bırakacakmış gibi algı yapılıyor."

AMED DİCLE GÜNDEME GETİRDİ

İmralı’ya heyet iddiası ilk olarak gazeteci Amed Dicle tarafından gündeme getirilmişti.

Dicle, 13 Nisan’da Yeni Yaşam Gazetesi’ne verdiği röportajda, “AKP bu 2023 seçimlerinde bile Kürtlerin, HDP’li seçmenlerin desteğini almak için Sayın Abdullah Öcalan’a çeşitli heyetler gönderdi. Sayın Abdullah Öcalan ile görüşme oldu ve kendi istedikleri cevabı alamayınca tecrit ağırlaştırıldı, disiplin cezası verildi. Dolaylı olarak Kandil’le de temaslar denendi” demişti. Dicle, Abdullah Öcalan’ın bu görüşmelerde “Dışarıda bir hareket, bir parti var. Onlarla görüşün, onlar kendi kararlarını verirler” dediğini ileri sürmüştü.

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da bu haberi alıntılayarak, “Erdoğan, İmralı'ya heyet gönderip ne istemiş olabilir sizce? İstediğini alamayınca yine hepimizi ‘terörle’ iş birliği yapmakla suçlamaya başladı anlaşılan. Bu ikiyüzlülüğün takdirini size bırakıyorum” demiş, ardından Cumhuriyet gazetesine yaptığı açıklamada, “Aynı bilgi, benim kaynaklarım tarafından da doğrulandı” ifadesini kullanmıştı.