Mülteci kadınlara yönelik ırkçı ve cinsiyetçi söylemlerde bulunan gazetecileri protesto eden İzmir Kadın Platformu, "Haddinizi bilin, çenenizi kapatın" diyerek, tepki gösterdi. 
 
İzmir Kadın Platformu, Gazeteci Murat Karakaş ve Rıdvan Karapehlivan'ın yayın esnasında mülteci kadınlara yönelik sarf ettiği ırkçı ve cinsiyetçi söylemlerine karşı Konak'ta bulunan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) İzmir Bölge Temsilciliği önünde açıklama yaptı. “Kadın düşmanlığına da mülteci düşmanlığına da izin vermeyeceğiz” pankartının açıldığı eylemde "Kadın düşmanlığını aklamayacağız”, "Mülteci kadınlar yalnız değildir", "Kadın düşmanı egedesonses" sloganları atıldı. 
 
İzmir Kadın Platformu üyesi Ayşenur Kizaroğlu, gazeteci Karakaş ve Karapehlivan'ın kadınlar hakkındaki ırkçı ve cinsiyetçi söylemlerinin yeni olmadığını daha önce de benzer söylemlerinin olduğunu belirterek, "Haddinizi bileceksiniz o çenenizi kapatacaksınız" sözleriyle tepki gösterdi. 
 
'SUÇ İŞLİYORSUNUZ'
 
Ayrımcılığın ve cinsel şiddetin en ağırına maruz kalan mülteci ve göçmen kadınlara yönelik suç işlediklerini söyleyen Kizaroğlu, "Yayılmacı ve kirli savaş politikaları yüzünden yerinden yurdundan edilen, yok pahasına, kayıtsız, sigortasız çalıştırılan mülteci işçilere karşı güdülen düşmanlık ve yaratılan ayrımcılık geri dönülmez olaylara sebebiyet vermiyor. Halkların birbirine düşman edilmesine, katliamlara varan sonuçlara yol açmaktadır. Mülteci kadınların tacize, tecavüze uğramasına hatta fuhuşa zorlanmasına, katledilmesine sebep olmaktadır" dedi. 
 
YAYINLARI KALDIRILSIN

Kizaroğlu, halka doğru ve gerçek haberi ulaştırmaya çalışan gazete ve televizyonlara sansür uygulayan RTÜK’e seslenerek, "Kadın, çocuk, göçmen, mülteci düşmanlığını; ayrımcı, cinsiyetçi, homofik, ırkçı söylemleri görmezden gelemezsin. Karakaş ve Karapehlivan'ın yapmış olduğu tüm yayınlar incelensin. Ayrımcı, cinsiyetçi, homofobik, ırkçı söylemlerin olduğu tüm yayınlar kaldırılsın" çağrısında bulundu.
 
'ÇENENİZİ KAPATIN'

Her güne bir kadının ya ölümü ya da kayıp haberi ile uyandıklarını söyleyen Kizaroğlu, "İstanbul Sözleşmesi bir gece yarısı kararnamesi ile feshedilmişken, Cumhurbaşkanı’ndan, bakanına, kendini gazeteci olarak tanıtan kişilerin kadın-mülteci düşmanlığına tahammülümüz yok. Ağzınızı her açtığınız da biz öldürülüyoruz. Haddinizi bilin, çenenizi kapatın" diye konuştu.

Kaynak: MA