DBP Diyarbakır Kadın Meclisi, 51 günden bu yana kendisinden haber alınamayan Müjgan Ekin’in gözaltında kaybedilmek istendiğini belirterek, kadın örgütleri ve kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulundu.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır Kadın Meclisi, 24 Ekim’de Ankara’da gözaltına alındıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Sur Belediyesi Meclis üyesi Müjgan Ekin’in akıbetine ilişkin DBP il binasında basın toplantısı düzenledi.

DBP’li belediye meclis üyeleri ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin de katıldığı toplantıda konuşan DBP İl Eşbaşkanı Ruken Akça, OHAL ile birlikte şiddetin yanı sıra psikolojik ve fiziksel işkencenin de giderek arttığını söyledi. Akça, bu tarz uygulamalarla halkların ve kadınların özgür demokratik yaşam iradesinin önüne geçilemeyeceğini dile getirdi.

Müjgan Ekin’i gözaltında kaybedillmek istediğine ileri süren Akça, “Meclis üyemiz olan Müjgan Ekin polisler tarafından gözaltına alındığına dair görgü tanıkları da teyit etmektedir. Bu şekilde 50 günü geçmesine rağmen kendisinden haber alınamamaktadır. Ekin’in 50 gündür durumunun açıklanmaması gözaltında kadına yönelik şiddetin en üst boyuta ulaştığının bir göstergesidir. Müjgan Ekin’in nerede ve ne durumda olduğunun derhal açıklanması gerektiğini belirtiyor, tüm kadın örgütlerini ve kamuoyunu duyarlı olmaya, dayanışmaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.