Cumhuriyet Halk Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Hande Fırat'ın CNN Türk’te sunduğu Gece Görüşü programına telefonla bağlandı.

CHP'de yalnız olduğu iddialarına yanıt veren İnce, ''Ben 'CHP'nin adayı kim olacak' sürecinden beri medyanın haline üzülüyorum, bu kadar yanlı olunmaz. Parti rozetini çıkarıp 81 milyonun cumhurbaşkanlığına aday olarak çıktığımız için milletvekillerini ön plana çıkarmıyoruz. Her gittiğim mitingde yanımda 10 milletvekili var. Ama olayı CHP'nin şovuna çevirmemeye çalışıyoruz'' dedi.

İnce "Bütün dünya basını yanımda. Hepsi benimle röportaj yapıyor. Türk basını ise görmezden geliyor. Yalnız olan Türk basını" ifadesini kullandı.

'GÜLEN'İN İADESİ İÇİN UYGUN BİR BAŞVURU YAPILMADIĞINI SÖYLEDİLER'

''24 Haziranda cumhurbaşkanı olduğumda yargıyı temizleyeceğiz, bağımsız bir yargı kuracağız dedim. Gülen'i getirteceğimizi söyledim. Amerikalar beni aradı, Fethullah gülenin iadesi için usulüne uygun bir başvuru yapılmadığını söylediler.Buradan sayın Cumhurbaşkanına soruyorum: Fethullah Gülen'in iadesi için usulüne uygun bir başvuru yapılmış mı?'' ifadelerini kullandı.

Muharrem İnce, Amasya mitinginde "Cumhurbaşkanı olduğumda ABD'ye diyeceğim ki FETÖ'yü iade et, etmezsen 24 Aralık Noel; İncirlik'teki askerler Noel'i Washington'da kutlarlar" açıklamasında bulunmuştu.