Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekilleri ile Parti Meclisi üyelerinin katıldığı Antalya kampına Yalova milletvekili Muharrem İnce’nin konuşması damga vurdu. İnce dokunulmazlıkla ilgili anayasa değişiklik teklifine ‘’Evet’’ oyu veren CHP milletvekillerini eleştirerek ‘’Çocuklarınızın yüzüne bakamayacaksınız’’ dedi. CHP’li Eren Erdem ise “Oylama gününe kadar bu maddenin içeriğini bilmeyen arkadaşlarımız vardı” diyerek parti yönetimine eleştirde bulundu.

Sözcü’nün haberine göre; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı ve basına kapalı yapılan toplantıda söz alan İnce'nin, yaklaşık on beş dakikalık eleştirel bir konuşma yaptığı ve milletvekilleri ile Parti Meclisi üyelerinden büyük alkış aldığı belirtildi.

İNCE: ÇOCUKLARINIZIN YÜZÜNE BAKAMAYACAKSINIZ

TBMM'deki dokunulmazlık ile ilgili görüşmeler sırasında, kendisinin ‘'Hayır'' oyu kullandığını açıklayan İnce'nin mevcut CHP yönetimini de eleştirerek, şunları söylediği öğrenildi: “Evet oyu kullananlar bir yıl sonra çok pişman olacaksınız. Çocuklarınızın yüzüne bakamayacaksınız. Başarısızsınız ve yönetemiyorsunuz. Bugüne kadar söylediklerim yanlış olsaydı ben şimdi siyasi mefta olurdum. Ama değilim. Çünkü haklıyım.”

ERDEM: MADDENİN İÇERİĞİNİ BİLMEYEN ARKADAŞLARIMIZ VARDI

Çağdaş Ses’in haberine göre; AKP’nin anayasa değişiklik teklifi Meclis’e geldiği gün “hayır” oyu vereceğini ilan eden CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Antalya kampında yaptığı konuşmada CHP’nin evet demiş olmasının partiye ağır bir vebal yüklediğini anlatarak, yönetimi eleştirdi.
 
Erdem, yaptığı konuşmada “Oylama gününe kadar bu maddenin içeriğini bilmeyen arkadaşlarımız vardı. Bakın Parlamento’da siyaset yapan ve hala dokunulmazlıkların kaldırılacağını sanan arkadaşlarımız vardı. Bu sorun Grup Yönetiminin sorunudur. Buradan bu eleştirimi yapmak istiyorum. Grup Yönetimi kapalı grup toplantıları sürecini çok geç yürütmüştür, arada bir kapalı grup iptal edilmiştir. Yeterli bir bilgilendirme yapılmamıştır. Kapalı grup yapıldığında zaten iş işten geçmiş, Genel Başkan CNN’de evet diyeceğini açıkça ifade etmiştir” ifadelerini kullandı.