CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Çanakkale'de düzenlediği mitingde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yanıt verdi.

Erdoğan, İnce’nin "Pensilvanya 'yı ziyaret etti" iddiasına "ispatlamazsan namertsin" ifadeleri ile yanıt vermişti.

İnce, “Birkaç gündür sürekli bana laf yetiştiriyor. Ben dedim ki "2001'de partiyi kurarken Pensilvanya 'ya gidip icazet aldın mı?" dedim. Bugün demiş ki "İspatlamazsan namertsin". Bak açıklıyorum. Aramızda kalsın. Değerli hemşehrim Erdoğan. 2001'de Pensilvanya'ya gidip icazet aldığınızı bana söyleyen kişi, beraber gittiğiniz kişi. O aradı beni. "Beraber gittik" dedi. Allah'ın izni, milletin isteğiyle ile 24 Haziran'da cumhurbaşkanı olduğumda o arkadaş da rahata ereceği için adını vereceğim. Çok merak ediyorsan biraz düşün şu an kimle aran bozuk. Sen zaten çıkarırsın kim olduğunu” dedi.

İnce’nin açıklamaları şu şekilde:

Muharrem İnce gelince Çanakkale Köprüsü'nü yapmayacakmış diye bir dedikodu geziyormuş. Ben 4. köprüyü İnce yapar diyorum.

Demirden betondan köprü yapmak kolay iş, ben gönüller arasında köprü yapıyorum. Çanakkale Köprüsü'nü yapacağım. Önce inceleyeceğim.

Demirel'in yaptığı köprüden 10 liraya geçiyoruz da Erdoğan'ın yaptığı köprüden neden 100 liraya geçiyoruz? Kör kuruşun hesabını sorarım. Köprü yapacağız, kazık yemek yok, avanta yok, rüşvet yok.

"ERDOĞAN ÇOCUK SAYISIYLA UĞRAŞSIN, BEN ÇOCUK BEZİNDEKİ KDV İLE UĞRAŞACAĞIM"

Cumhurbaşkanının görevi milletin çocuk sayısı mıdır? Yoksa çocuk bezindeki KDV ile uğraşmak mıdır? Erdoğan çocuk sayısı ile uğraşsın, Erdoğan doğum yöntemiyle uğraşsın. Ben çocuk bezindeki KDV ile uğraşacağım.

Bir musluğu açıyoruz: Atık su bedeli ödüyoruz, katı atık su bedeli ödüyoruz, katı atık su toplama bedeli ödüyoruz. KDV ödüyoruz.... Bunların hepsini düzenleyeceğiz.

Erdoğan kaporta yapmaya talip ben arabanın beynini yapmaya talibim. Çünkü ben matematik biliyorum. Çünkü benim diplomam var.

Erdoğan ile aramdaki fark şu. O eski model araba yapmak istiyor ben elektrikli otomobil yapmak istiyorum.

ERDOĞAN'A FLAŞ ÇAĞRI

Sen orada ben burada atıp tutmayalım. Gel, bir televizyon kanalına beraber çıkalım. Geleceği konuşalım, 5 sene sonra yeni meslekler ortaya çıkacak. Sayın Erdoğan, ağız dalaşını bırakalım. Geleceği nasıl kurgulayacağız Türkiye'de, bunu konuşalım. Gelişmiş ülkeler meydanlarda tezek, pislik, çöplük demiyor. Gelişmiş ülkeler uzay madenciliğini konuşuyor, kuantumu konuşuyor, nano teknolojiyi konuşuyor. Gel televizyonlarda bunu konuşalım. Danışmanların yanında olsun, ben tek başıma geleceğim, söz.

Projesini anlatıyor. İş makinalarını yollayacakmış, kanal yapacakmış. Derdi rant. O proje deyince iş makinası düşünüyor, ben proje deyince bacası tüten fabrika düşünüyorum. Bizim projemiz 3B. Barışacağız, büyüyeceğiz, bölüşeceğiz.

Karnını doyuramıyorsun, "evet" diyorsun. Bunu da sormak lazım, kimse kusura bakmasın.

‘İSTER EVİNDE TAK, İSTER DEVLETTE TAK’

Etrafta dedikodu çıkartıyorlar Muharrem İnce başörtüsüne karışacak diye. Benim kız kardeşim 40 yıldır baş örtüsü takıyor. Baş örtülü kardeşlerime sesleniyorum, ister evinde tak, ister sokakta tak, ister devlet dairesinde tak. Bu konu kapanmıştır.