Muharrem İnce seçim sonuçlarına ilişkin CHP Genel Merkezi'nde açıklama yaptı.

İnce'nin açıklamasından satır başları şöyle:

Sosyal medyada tehdit edildiğime ilişkin haberler yanıt vereyim. Bunların hepsi asparagas. Bunları kapatalım bir kere.

15 milyon yurttaşımız bana oy verdi birinci hedefimiz bunu 30 milyon yapmak. Bunun için uğraşacağım.

Sayın Erdoğan bugünden sonra AKP cumhurbaşkanı gibi davranmayınız. Herkesin cumhurbaşkanı olun, bu gerginliğe son verin, herkesi kucaklayın. Sayın Erdoğan'dan bunu bekliyorum.

Seçim ilan edilme bakımından her şeyiyle adil bir seçim olmamıştır. Bu seçime kan bulaşmıştır.

Seçim sonuçlarına dönük açıklanmaya dönük noktalar bulunmaktadır. Hayır blokunun 16 Nisan'ın gerisinde oy alması açıklanmaya muhtaçtır.

Islak imzalı tutanak tutulur ve bizim için bu tutanaklar geçerlidir. Arkadaşlarımızın bize ulaştırdığı ile ysk'nın açıkladığı arasında sonucu değiştirecek bir fark yoktur. Seçim sonuçlarını kabul ediyorum.

Önümüzdeki yerel seçimlere kadar yaşayacağımız süreci çok iyi değerlendirmeliyiz. Yapılan her şey bir şekilde eksiklik içerebilir. O halde bize düşen eksiklikleri gidermektir. Türkiye herkesin Türkiye'si olana kadar mücadelemiz sürecektir.

Ülkemizin geleceği için hissettiğimiz kaygıları hisetmeye devam edeceğiz. Benim gündemim Türkiye'dir. 15 milyon insan bana güvenip oy vermiştir. Sizlerin bana güveni devam ettikçe ben bu kampanyayı sürdüreceğim.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan İnce, 'CHP Genel Başkanlığına aday mısınız' sorusuna; Parti içi konuları tartışmayacağım sizlerle mücadele için illa milletvekili olmam gerekmez. 

Ben buradan CHP'ye yön biçecek konumda değilim. 

İsmail Küçükkaya'ya arkadaşça mesaj attım onun haber vereceğini düşünmediğim için, herşey netleşsin onu bekledim. Hata benim öyle bişey yazmamalıydım. Ekran karşısına çıkacaktım, heme YSK'ya yakın noktadaydım. Oy çalmışlarmıdır evet, 10 milyon çalmışlarmıdır hayır. Kabul ediyorum seçim sonuçlarını. Kaçtığımız yok, tehdit edildiğimiz yok. Tweetlerle öğrenilmesi şık olmadı bu konuda hatam oldu.

CHP'nin yanlışları varmıdır vardır ama burada CHP'nin yanlışlarını tartışmayacağım.

Sayın Kılıçdaroğlu ile yüz yüze gelmedik sadece telefonda görüştük ama geleceğiz.

Ben bitirmiş değilim siyaset uzun vadeli bir iş değildir. Erdoğan'ın yüzde 50'nin altına düşmesi ihtimal dahilindeydi. Bunu görmek istedim. İkinci tur ihtimal dahilindeydi. Onun için bunu başarabiliriz. 30 barajını yıktık, 50 barajını da yıkacağız.

Açık ara bir durum var bunu kabul etmeyeceksin neyi kabul edeceksin. Erdoğan'la görüşmedim. Sosyal medyanın yalanlarından biri. Tebrik etmedim daha zamanı ederim.

Diğer muhalefet partileri tahminlerimin altında oy aldı. Biz de yüzde 35 alamadık ama psikolojik barajı aştık.