Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, bir dizi ziyaretler ve açılışlar için geldiği Muğla'da, iktidar ile muhalefetin rant için ittifak kurduğunu iddia etti.

Menteşe ilçesine gelen İnce, "Türkiye'de Cumhur ve Millet ittifakları var. '3'üncü bir ittifak kurulacak mı?' diye soruyorlar. '4'üncü bir ittifak kurulacak mı?' diye sorulması gerekiyor. 3'üncü ittifak, Muğla ittifakı. Marmaris'te inşaat, Milas'ta Tuzla Sulak Alan, Menteşe'de çimento fabrikası konusunda Muğla'da iktidar ve muhalefetin bir ittifakı var. İktidar ÇED raporu vermiş, muhalefet ruhsatı vermiş. Buradaki ittifak rant ittifakıdır. Bu çarkı kıracağız" ifadelerini kullandı.

'SİZİ DEŞİFRE EDECEĞİM'

Türkiye'de temiz eller operasyonuna ihtiyaç olduğunu söyleyen İnce, sözlerine şöyle devam etti:

"Buna 'dur' diyecek kadrolar bizim partimizde var. Bu iktidar ormanlarımızı, sınırlarımızı, yurtlarda çocuklarımızı, onların sınavlarda sorularını, sokaklarda kadınlarımızı koruyamadı. Bunlardan kurtulacağız. Meclis'te kavga ediyor gibi gözüküp, Muğla'da rant konusunda birleşeceksiniz. Sizi deşifre edeceğim. Kapalı kapılar ardında ne dolaplar çevirdiğinizi millete anlatacağım. Sarayla ortaklık yapan kimmiş anlatacağım."

İnce, Menteşe'nin Yatağan ilçesindeki programının ardından Bodrum ilçesine hareket edecek.