Muharrem İnce liderliğinde kurulan Memleket Partisi, Ankara’da 1’inci Olağan Kurultayı’nı düzenlendi. Konuşmasında muhalefete ve iktidara yüklenen İnce, 750 delegenin tamamının oyuyla yeniden genel başkanlığa seçildi.

Ankara’da gerçekleştirilen kurultay öncesinde Memleket Partisi örgütlerinde kurulan sandıklarla partinin genel başkan adaylığı için eğilim yoklaması yapıldı.

250 kurultay delegesinin oyu ile aday adayı olan İnce, 12 bin 783 üyenin oyuyla da Memleket Partisi’nin Genel Başkan adayı oldu.

Kongreye, dokuz farklı siyasi partiden temsilciler de katıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Uçak, Genç Parti Genel Başkan Yardımcısı Melek Dingaz Yaralı, Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Semih Narlı, DSP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Erçelebi, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Arif Doğan, Yeniden Refah Partisi Genel Sekreteri Suat Pamukçu ve Türkiye Değişim Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Akgün, Memleket Partisi’nin kurultayında yer aldı. Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Desteci ise gönderdiği mesajla kurultayın hayırlı olmasını dilediğini ifade etti.

İNCE'DEN, DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ERBAŞ’A TEPKİ

Muharrem İnce, kurultay konuşmasına Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ikinci kez Diyanet işleri Başkanı olarak atanan Ali Erbaş'ı eleştirerek başladı.

İnce, "Bir din adamı her gün ekranlarda fetva veriyor. Günaydını konuşuyor, karidesi konuşuyor ama yurtlarda tecavüze uğrayan çocukları konuşmuyor. İktidar ise buna ses çıkarmıyor. Sen 'günaydın' denmesine laf ediyorsun, sen Tayyip Erdoğan’ın şeyhülislamı mısın? Günaydın da bizimdir, aleyküm selam da bizimdir. Atatürk de bizimdir. Fatih Sultan Mehmet de bizimdir. Sana soracak halimiz yok. İşine bak, önüne bak. Yurtlarda tacizleri tecavüzleri, haramı helali anlat” ifadelerini kullandı.

Muharrem İnce, konuşmasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Çorum ziyareti sırasında bir kadınla yaşadığı diyaloğu da hatırlattı. İnce, Kılıçdaroğlu'na gösterilen tepkiye ilişkin "Yiyecek mi çocuğunu? Ne biçim annesin sen. Böyle iş olur mu? Muhalefet başkanına yapılan yanlıştır. O ablamız muhtemelen AK Partilidir. İktidarın yerinde olsam, gider bir daha yapma derim” dedi.

İnce’nin konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:

Memleket Partisi’nin seçim vaadini açıklıyorum. Biz elli artı bir olmaya, Türkiye’yi yönetmeye talibiz. Önce memleket diyenlere selam olsun. Memleketi ayağa kaldırmak isteyenlere cesaretle yürüyenlere selam olsun. Zalime boyun eğmeyenlere, ekmeğini kardeşçe bölüşenlere selam olsun.

Biz kimiz, biz neden parti kurduk? Diğerlerinden neden ayrıyız size bunu anlatmak istiyoruz. Türkiye’de iktidarla muhalefet birbirine benzedi. Ülkeye demokrasi vadediyorlar ama kendi içlerindeki demokrasiyi sıfırlıyorlar. Türkiye’de ilk kez genel başkan üyeler tarafından seçilir dedik. Bugün Muharrem İnce tek aday. Yarın bir vatan evladı çıkıp senden daha iyi diyecek. Bekliyorum onu. Olsun olmalı. Eski partimde hangi zorlukları yaşadıysam, beni ekarte etmek için hangi ayak oyunlarını yaptılarsa, partinin tüzüğünü yazarken arkadaşlarıma şöyle söyledim. Bana yapılanların hiçbirini bana yarın rakip olana yapmayacağız.

CUMHURBAŞKANI ADAY ADAYIYIM

Cumhurbaşkanı aday adayıyım. Ama sandığı koyacağız bütün üyelerin önüne. Belki başka bir vatan evladı çıkar, üyeler karar verecek. Yarın tartışmalı bir konu oldu diyelim. Genel başkan, MYK karar vermeyecek. Bütün üyelerle referandum yapacağız.

Gençler yurt dışına çıkmak istiyor haberlerini görüyoruz. Gençler hiçbir yere gitmiyoruz. Bu memleket bizim başka memleket yok, başka yere gidiş de yok. Bu ülke bizim. Sokaklarını biz temizlemezsek kimse temizlemez. Terk etmek yok. Ormanlarını biz koruyacağız, yollarını biz süpüreceğiz, umutlarınızı yaşatın hiçbir yere gitmek yok. Kadın arkadaşlarım. Size bir şey söylemek istiyorum. Çevrenize bakın. Afganistan’a bakın. İran’a bakın. Suudi Arabistan’a bakın. Araba kullansın mı kullanmasın mı, yüzü açık mı olsun olmasın mı? Gör gör gör. Kadın arkadaşlarım haklarınıza sahip çıkın. Çıkmazsanız bin sene daha hakkımızı versin diye Atatürk beklersiniz.

Rantlar saraylar onların olsun. Biz bıkmadan gelecek güzel günlere inanarak memleket için nefes alır insanlarımız için yaşatız. Biz rütbelerin adamı değiliz. Tertemiz bir ülke tertemiz bir dünya kuracağız. Geleceğimizi geri alacağız, geleceğimizi geri alacağız, geleceğimizi geri alacağız. Geçmişte hangi siyasi partiye oy verirsen ver hiç önemli değil. Memleketin geleceği için sevdanı da al gel. Gel ki geleceğin tarihini beraber yazalım. Memleketimiz güzel şeylere hasret. Bozuk düzende çark işlemez. Bu yalan bu talan bir de İBAN var. Bu yalan, bu talan, bu İBAN siyasetini 
değiştireceğiz.

30 AĞUSTOS’TA FATİHAYI ÇOK GÖRDÜ

Bana iktidar mı kötü muhalefet mi diye soruyorlar. Karadenizli’nin dediği gibi, Ne birisi ne birisi hepisi hepisi, bunların hepsi yanlış. Diyanet İşleri Başkanı baştan sona yanlış. Bir de görev süresini uzattılar. 30 Ağustos’ta bu ülkenin kurucusuna bir Fatiha'yı çok gören adam, adam bile değildir benim gözümde. Adil Öksüz’ün doktora tezinde imzası olandan ne beklenir?

İnsanların kafasına çay fırlatan varsa, taziyeye ayağına insanları çağırıyorsa… Ben en yararlı yapacağın iş torun bakmak olacak demiştim. Geçen çocuğun kafasına vurunca ondan da vazgeçtim, torunlarına da bakmasın. Benim umudum çay fırlatanda değil, kutuplaşma siyaseti yapanda değil.

ESAT’LA ANLAŞIP ŞAM’A BÜYÜKELÇİ ATAYACAĞIZ

Sığınmacı kaçak göçmen ne diyorsanız deyin adına bir problem var. Erdoğan iktidara gelene kadar Türkiye’nin terör sorunu, ekonomik sorunu var mıydı? Vardı. Ama Suriyeli sorunu yoktu. Bunun tek sorumlusu Erdoğan’dır. Bodrum’da tatil yaptılar. Dostum Esat’tan kanlım Esat’a geçtiler. Esat’la neden anlaşmıyorsun, eski kankan? Türkiye Cumhuriyeti yok geçen hanı değildir, sınırlarımızdan geçişe yol verenleri yargının önüne koyarız. Memleket Partisi iktidarında bayramda Şam’a Halep’e gidersin ama geri gelemezsin. Esat’la anlaşıp Şam’a büyükelçi atayacağız ve Suriyelileri memleketlerine göndereceğiz.

KÜRT SORUNUNU BİZ ÇÖZECEĞİZ

Kürt sorununu biz çözeceğiz. İmparatorluk torunlarıyız. Kimimiz Türküz, kimiz Kürtüz, kimimiz Sünni kimimiz Aleviyiz ama hepimiz Türk milletinin paçasıyız. Kürt sorununu polisiye tedbirlerle değil demokrasiyle özgürlüklerle çözeceğiz. Evrensel kuralları uygulayarak çözeceğiz.

Hukuk devleti olmadan ekonomi yönetilemez. Önce hukuk olacak. Düzgün bir yargı karın doyurur. Herkese tek adamın karar verdiği düzenden süratle çıkacağız. İlk işimiz bağımsız ve tarafsız yargı oluşturmaktır. Adalet Bakanı ve yardımcısını HSK’dan çıkaracağız. Terörün her türlüsünü kınayan bir siyasi partiyiz biz. Herkesin güvenebileceği sandık güvenliği sistemi kuracağız. Memleket Partisi iktidarında seçim boyasını geri getireceğiz. Kamuda liyakatı geri getireceğiz. Kamudaki israfı sonlandıracağız. Eğitimi, sağlığı, tarımı, gıdayı piyasanın insafına bırakmayacağız. Vergi yükünü azaltıp hesap vermeyi arttıracağız.

İktidarımızda kararnameyle yapacağımız ilk şeyi söyleyeyim. Çocuk bezinde KDV’yi kaldıracağız. Koca Türkiye Cumhuriyeti çocuğun kakasına mı kaldı kalkınmak için. Gençler zor bez alıyor biliyorum. Hepimiz tam bağımsız Türkiye istiyoruz diyoruz. Onu kuracağız ve başaracağız. Hazır mısınız benimle yürümeye? Beraber yürüyelim mi? Yürüyor muyuz?

Biz üç aylık bir partiyiz. Her babayiğidinin harcı değil üç ayda ayda yapmak. 54 vilayette temsilciliğimiz var. 81 ilde de olacak. Acele yapmamızın bir nedeni var. Acele yapmamızın nedeni, seçime girmek araba kullanmak gibidir. Ehliyetin olması gerekir. Biz bugün ehliyet alıyoruz ehliyet. 81 il olduğunda gör sen şenliği. Onu da en kısa zamanda yapacağız.

İnce'nin iktidarı ve muhalefeti eleştirdiği konuşması yaklaşık bir saat sürdü.

Memleket Partisi’nin 1’inci Olağan Kurultayı’nda genel başkan seçimi yapıldı. Kurultayda 859 delegenin 750’si oy kullandı. Oy kullanan delegelerin tamamının oyunu alan Muharrem İnce, Memleket Partisi Genel Başkanlığı’na seçildi.