24 Haziran seçimlerinde Millet İttifakı’nın adayı olarak cumhurbaşkanlığı yarışana katılan CHP’li Muharrem İnce Ayasoyfa’da bugün kılınacak cuma namazını halkın arasında kıldı.

Ayasofya içine alınacak 500 kişi arasına katılmayıp, dışarıda halka ayrılan bölümde namaz kılan İnce daha sonra sosyal medyada yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“ ‘Ezan namaza davettir, ne davetiyesi’ diyen Diyanet İşleri Başkanı’nın davetiyesiyle Ayasofya’ya değil, ezanı duyarak Sultanahmet’e gittim. Ne bağırıyorsunuz? Ayasofya’ya gidenlerin sevabı fazla, Sultanahmet’e gidenlerin az mı?”

NELER YAŞANMIŞTI? 

Daha önce “Davet gelirse Ayasofya’ya giderim” şeklinde bir açıklama yapan İnce’ye Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’tan, ‘Ezan davettir ne davetiyesi’ yanıtı gelmişti. İnce ise özel bir davet beklemediğini ancak korona salgını nedeniyle böyle söylediğini belirtmişti. Bugün namaz öncesinde de bir açıklama yapan İnce, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından davet edildiğini ancak Diyanet İşleri Başkanı’nın daveti üzerine değil ezanın daveti üzerine gittiğini söyledi.