Seçimlere resmi olarak bir yıldan az süre kalırken, muhalefette Millet İttifakı'nın oluşturduğu 6'lı masanın yanı sıra, ikinci bir muhalif ittifak da "Emek ve Özgürlük İttifakı" adı ile 24 Eylül'de kamuoyuna duyurulacak.

Emek ve Özgürlük İtitfakı’nın açıklayacağı deklarasyon öncesinde konuşan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı Doğan Ergün, ittifakın halkın temel sorun ve talepleri için her kulvarda mücadele yürüttüğünü belirtti.

Evrensel’den Birkan Bulut’a konuşan Ergün, halkın yarısının asgari ücretle geçinmek zorunda kaldığı ama iktidar yandaşlarının ve büyük sermayenin kârlarına kâr kattığını belirtti. Ergün, AKP-MHP ittifakının öncülük ettiği Saray rejiminin halkı bir yandan soyarken diğer yandan özgürlüklerini elinden aldığını söyledi.

Başta sendikal örgütlenme özgürlüğü olmak üzere, pek çok hakkın ağır saldırı altında olduğunu ifade eden Ergün, Emek ve Özgürlük İttifakının 24 Eylül’de ilan edeceği deklarasyonun konusunda da, “İlkeler ve program çerçevesinde de görüleceği gibi halkın sorunları nelerse biz de o konularda birleştik. Ne eksik, ne fazla” dedi.

Masa başında oturan, halkın sorunları karşısında dışarıdan ahkam kesen bir anlayışa sahip olmadıklarını söyleyen Ergün, “24 Eylül’den itibaren toplumsal muhalefet içerisinde iktidara direnen tüm güçlerle, onların temsilcileriyle bu ittifakın genişlemesi ve toprağa nüfuz etmesi için buluşacağız. Emek örgütleri, direnen işçi ve emekçiler, kadın örgütleri, ekoloji mücadelesi verenler, gençler, Aleviler ve dışlanan diğer inanç grupları, LGBTİ+’lar, emekliler, engelliler ittifakımızın doğal bileşenleridir. Başarımız onların da organik bir şekilde bu çalışmanın bir parçası haline gelmesiyle mümkün olabilir. Halkın ittifakını böylece sağlamak istiyoruz. Yalnız bugün ihtiyaç duyulan şey yalnızca parçaların bir araya gelmesi değil, ileri politik bir hedefte buluşabilmektir. Emek ve Özgürlük İttifakı, bu ileri politik hedefleri ortaya koyabildiği sürece gerçek bir alternatif haline gelebilir” dedi.