İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, TBMM'de konuşma yaptığı sırada tansiyon yükseldi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu TBMM'de bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmada, "Vesayetin atadığı Cumhurbaşkanları ile uğraştığımız yetmedi; koalisyonlarla, darbe anayasaları ile uğraştığımız yetmedi, darbelere zemin olsun diye tertipledikleri Çorum ve Kahramanmaraş olayları gibi birçok provokasyonlarla milleti birbirine düşürdüler. Başımıza bir de terör belasını sardılar. Kimi büyüklerimiz bu mesele ile samimiyetle mücadele ettiler, kimileri de güvenlik makalesi okumaktan fırsat bulup da Sivas’ın ötesine geçemediler, bir tek karakol ziyareti yapamadılar" ifadelerine yer verdi.

Bakan Soylu, "Doğrudur, biz hepsinin ayakkabı numaralarını, isimlerini, fotoğraflarını biliyoruz. Sadece biz bilmiyoruz, ABD de, Avrupa da, PKK terör örgütü de biliyor, herkes biliyor. Bu gazi Meclis’in çatısının altında PKK’nın avukatlığını yapan HDP de biliyor" diye konuştu.

"BU ÜLKENİN 100’ÜNCÜ YILINDA DAĞLARDA BİR TEK TERÖRİST KALMAYACAK"

HDP milletvekilleri, Bakan Soylu’yu, sıralara vurarak protesto etti. Bakan Soylu konuşurken HDP milletvekilleri uyuşturucu baronları ile olan fotoğraflarını Soylu’ya gösterdi. Konuşmasını sürdüren Bakan Soylu, “29 Ekim 2023, bu ülkenin 100’üncü yılında, bu ülkenin sınırlarında, dağlarda bir tek terörist kalmayacak” diyerek, HDP’lilere “Tam tam dansı çalsanız da ben millete sizin o gerçek yüzünüzü anlatacağım" diye seslendi.

UYUŞTURUCU VERİLERİNİ PAYLAŞTI

Soylu, okulların önünde uyuşturucu satışının kalmadığını savunarak, "Türkiye’de uyuşturucu suçundan hapishanelerdeki tutuklu sayısı 15 Temmuz’da 36 bindi, oysa bugün 120 bin sayısını aştı. Bu yılki sayı, 15 Temmuz’da 81 bin uyuşturucu operasyonu vardı, 3 katı aştık. Bugünkü sayı ise 223 bin operasyon yapıyoruz yılda, halen bitmedi. Tüm bu saha baskısının sonunda madde bağlantılı ölümler yüzde 71 azaldı. 2017’de uyuşturucudan hayatını kaybedenlerin sayısı 941’di. 2021’de bu rakam 941’den 270’e düştü" dedi.

"120 bin metruk bina tespit ettik, 80 binini yıktık" diyen Soylu, metruk binalara ilişkin rakamları paylaştı. Bakan Soylu, "Eskiden uyuşturucu yakalamalarının yüzde 76’sı batı şehirlerinde yapılırdı, şimdi bunların yüzde 76’sını sınır illerimizde yapıyoruz" diye konuştu. Bakan Soylu, uyuşturucu ile mücadeleye ilişkin "Bacaklarını kıra kıra devam edeceğiz" dedi.

SOYLU’NUN "AMERİKA’NIN ÇOCUKLARISINIZ SİZLER" SÖZLERİNE PROTESTO

"İlk kez CHP’yi bu millet PKK ve PYD’nin yanında görmüştür" diyen Soylu’yu CHP milletvekilleri sıralara vurarak protesto etti. CHP milletvekilleri Soylu’ya "uyuşturucu baronları ile olan fotoğraflarını" fırlattı. CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Soylu’ya "Mafya liderinden ayda 10 bin dolar alan siyasetçi kim?" yazılı dövizi gösterdi.

Soylu ayrıca, "Namuslu bir hikayen varsa seni hiç kimse satın alamaz, namuslu bir hikayen yoksa bir hamburgere satılırsın" diyerek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da hedef aldı.

Konuşması sırasında yuhalanan Soylu, HDP ve CHP’ye "Amerika’nın çocuklarısınız sizler, Amerika’nın" dedi ve CHP’li milletvekilleri ellerindeki dövizleri Soylu’ya fırlattı.