Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sosyal medya açıklaması sosyal medyada tartışmalara neden olurken, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, açıklamanın çarpıtıldığını savundu.

"Sosyal medya mecralarının tamamen kaldırılmasını, kontrol edilmesini istiyoruz" ifadeleri sosyal medya platformlarının katılması olarak değerlendirilirken, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan tartışmalara dahil oldu.

#SosyalMedyamaDOKUNMA etiketi ile tartışmalara dahil olan Akşener, “Dark'ın son sezonunu bitirmeden Netflix'i kapatırsan vallahi gücenirim Sayın Erdoğan ifadelerini kullandı.

 “Aman Meral Hanım, şimdi hırsından spoiler verir:)”  şeklinde Akşener’e yanıt veren Kılıçdaroğlu’nun tweetine Pervin Buldan, "Biz de La Casa De Papel'in son sezonunu bekliyorduk" dedi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Erdoğan’ın, "Sosyal medya mecralarının tamamen kaldırılmasını, kontrol edilmesini istiyoruz" ifadeleri sosyal medyada gündem oldu. Erdoğan, "83 milyonun sosyal medya terörü karşısında eli kolu bağlı kalmasını kabul edemeyiz. Bu kapsamda hukuki düzenleme üzerinde çalışıyoruz. Bu mecraların hukuki ve mali muhataplık tesis etmeleri için ne gerekiyorsa yapmalıyız. Erişim engeli, adli ve mali yaptırımları devreye sokacağız. Türkiye muz cumhuriyeti değildir. Yasama dönemi bitmeden bu meseleyi halletmeyi ümit ediyorum," demişti. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Erdoğan'ın yasaktan değil kurallar içeren bir düzenlemeden bahsettiği iddia edildi.