Manisa'nın Yunus Emre ilçesinde bulunan Uncubozköy mahallesindeki AVM’ye verilmek istenen 'alkol ruhsatı' Manisa Büyükşehir Belediyesi ağustos ayı meclis toplantısında gündeme geldi.

Gazete Duvar'dan Cihan Başakçıoğlu'nun haberine göre, toplantıda AVM’nin bulunduğu alanın etrafında Manisa Adliyesi, Manisa Emniyet Müdürlüğü, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi ve Tıp Fakültesi ve Manisa Müftülüğü hizmet binasının bulunduğuna dikkat çeken CHP'li meclis üyeleri, 'alkol ruhsatı' verilmesinin uygun ve etik olmadığını belirtti.

CHP'nin bu tavrına AKP, MHP ve BBP'li bazı üyeler de katılırken, MHP Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü konunun komisyona gitmesi gerektiği yönünde görüş verdi.

MHP'li Belediye Başkanı Cengiz Ergün, toplantı maddesinin oylanmasını istedi.

BAŞKAN ERGÜN'ÜN OYUYLA MECLİSTEN GEÇTİ

İlgili gündem maddesinin oylamasında ise CHP 'ret' oyu kullandı.

CHP Manisa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Bülent Mersinli, "Milliyetçi, muhafazakar diye kendini addeden insan şimdi içki ruhsatı vermeye çalışıyor. Nereye vermeye çalışıyor; hemen tarif edeyim ben size. Bu 100 metre kare içerisinde Tıp Fakültesi var. Adliye var, emniyet var, kaymakamlık var, Diyanet İşleri var. Böyle yer olmayan onlarca ruhsat başvurusuna şimdiye kadar herkes ret oyu vermiştir. Bu yaman çelişkiyi anlamakta zorluk çekiyorum. Hem milliyetçiyiz hem muhafazakarız hem bunu derken bu belediye meclisinde üç ayda bir içki ruhsatı veriyorsunuz" dedi.

AKP, MHP ve İYİ Parti üyesi meclis üyelerinin çoğu ise 'evet' oyu kullandı. Oyların 25'e 25 eşit çıkması üzerine ise Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cengiz Ergün'ün oyu iki oy kabul edildiği için söz konusu madde oy çokluğuyla kabul edildi.