ADIYAMAN - Kahta ilçesinde yaşayan Mehmet Aydın geçen hafta özel bir rüya gördü. Aydın’ın iddiasına göre rüyada yanına gelen ak sakallı bir dede evinin bahçesinde bulunan dut ağacının meyvesinin çocuğu olmayanlara iyi geleceğini söyledi. Sabah uyandığında kış mevsimi olmasına rağmen ağaçta dut olduğunu gören Mehmet Aydın çocuğu olmayan bir yakınlarına bunu haber verdi. Olay duyulunca rüya ve kış mevsiminde bir günde dut yetişmesi herkesin ilgi odağı oldu.

İLK HEDEF DUT AĞACI
Köy sakinleri, kendi aralarında mucize olarak yorumladıkları rüyayı, daha sonra farklı ilçe ve şehirlerde yaşayan çocuğu olmayan tanıdıklarına iletince onlarca kişi Mehmet Aydın’ın evinin bahçesindeki dut ağacına akın etti. Ağaçta dut bitince kimi kişiler ağacın yapraklarını ve dallarını kopararak yanlarına aldılar.

Mehmet Aydın gazetecilere açıklama yapmazken,  eşi Şerife Aydın ise, "Eşim bana rüyasını anlattıktan sonra bahçeye çıktığımda, ağacın dalları dut doluydu. Bu mevsimde dut olması beni şaşırttı. Ondan sonra olayı duyan herkes dut koparmak için bahçemize hücum etti. Ben de duttan yedim. Aynı yaz mevsimi meyvesi gibi tatlıydı" dedi.

’BU MEVSİMDE DUT OLMASI MUCİZE’
Köy sakinlerinden Ömer Bozkurt kış mevsiminde ağacın dut meyvesi vermesinin mucizeden başka bir şey olmadığını belirterek şöyle konuştu: "Bu mevsimde ağaçlarda meyve değil, yaprak dahi göremeyiz. Rüyadan önce de ağaçta meyve yoktu. Bu ev okul yolu güzergahındadır. Daha önce dallarda dut olsaydı yüzlerce öğrenci buradan geçiyor, mutlaka biri görür ve koparmaya çalışırdı. Hepimiz buradan geçiyoruz. Tek dut tanesi dahi görmemiştik. Biz olayın bir mucize olduğuna inanıyoruz. Bu Allah’ın büyük bir hikmetidir. Köylülerimiz de, çocuğu olmayan tanıdıklarına haber verdiler ve herkes gelip duttan aldı. Dut bulamayan da yaprağı ve dallarını kırdı. Birkaç gün önce dut dolu olan ağaçta şimdi neredeyse yaprak dahi kalmadı."

MALATYA’DAN GELDİ AMA GEÇ KALDI

Malatya’da yaşayan 36 yaşındaki Emine Kaya ise, 7 yıllık evliliğinde çocuk sahibi olamadığını belirterek şunları söyledi:

"Yakınlarımdan olayı duyunca eşimle birlikte hemen buraya geldik. 7 yıldır evliyiz ve çocuğumuz olmuyor. Rüyada görülen dede, bu dutu yiyenlerin çocuğunun olacağı söylemiş. Çocuk sahibi olmak için ilaç olduğunu söylediler. Eşimle beraber köye geldik ama geç kalmışız. Elimize yaprak dahi düşmedi, sadece ağaca dokunabildik."

Haber: Hacı Bozkurt -DHA