Sedat Peker'in "Mehmet Ağar Azerbaycanlı iş insanı Mübariz Mansimov'un Yalıkavak Marinası'na çöktü" iddialarının ardından ismi gündeme gelen ve Mehmet Ağar ile birlikte Fetullah Gülen'i ziyaret ettikleri de ortaya çıkan Mansimov gazeteci İsmail Saymaz'ın sorularını yanıtladı.

Mansimov, Saymaz'a yaptığı açıklamada eski İçişleri Bakanı Ağar'a Ulus'ta villa tahsis ettiğini ve kira almadığını, o tutuklandığında cezaevinin tadilatını üstlenip helikopter pisti yaptırdığını anlatmıştı. Ağar'ın isteği üzerine özel uçağı ile Pensilvanya'ya giderek, Fetullah Gülen'i ziyaret ettiklerini ileri süren Mansimov, AK Parti Elazığ Milletvekili olan Tolga Ağar'ı Yalıkavak Marina'nın yönetim kurulu başkanlığına atadığını söylemişti. 

Mansimov, “Ağar'a niye iyilik yaptınız? Niye yedi yıl kira almadan oturmasını sağladınız, helikopter pisti yaptınız, oğlunu marinaya atadınız?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

Mehmet beyi ağabey bildim. Çünkü hep Turancılık hakkında konuştu bana. Milliyetçi olduğu için hoşuma gitti. Arkadaş olduk. Haksız yere içeri koyuyorlar gibi göründü. Zaten tanıştığımda hemen 'Gel, ev vereyim' demedim ki. Altı-yedi sene sonra verdim. Şöyle diyeyim: 2004'ten sonra tek bir yurtdışı seyahatine Ağar'sız gitmedim. Bir gün ayrı kalmadık. Neredeyse sabah onunla ofise gidiyordum. O da geliyordu. Ofisin dışında villa verdim ona. Kendi ofisimde oda verdim. Diyorlar ki, hayrına mı... Ağar, o senelerde ne iyilik yapabilirdi? Hiç kimse görüşmek istemiyor, herkes kaçıyor. Kimler 'Bu adamın yanında ne işi var, uzak tut' diyordu."

"Ağar'ın AK Parti döneminde oğlu vekil olmadan önce ne ağırlığı vardı? Cezaevindeyken, devlet korumalarını almaya kalktı. İçişleri Bakanı Muammer Güler'den rica ettim, almayın diye. Ağar'ın ne yardımı bana dokunabilir? Tam tersine Emniyet'e yardım ettim” diyen Mansimov şöyle devam etti: 

“Araç lazım oldu, verdik. Bina lazım oldu, yaptık. En azından üç tane yaptırdım. Tadilat ettirdiğim bir sürü karakol var.”

Ağar’ı yanında koruduğunu söyleyen Mansimov, “Siyasi ilişkiler kurdu mu?” sorusuna da şöyle yanıt verdi:

"Ağar, Tayyip beyi benden önce tanıyor ancak benden yakın olduğunu düşünmüyorum. Çokça bakanın ‘Geliyorsan Ağar'ı getirme’ dediğini hatırlıyorum. Allahınız severseniz, kardeş dediğiniz adamdan para alınır mı? Ağar'la tanıştığımda cumhurbaşkanını, başbakanı, bakanları, bürokrasiyi tanıyordum. Ağar'dan daha iyi arkadaşlık ilişkim olduğunu düşünüyorum. Devlette benden güçlü olduğunu sanmıyorum."