Milli Savunma Bakanlığı (MSB), CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in, Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın yardımcılarının Fethullahçı yapı mensubu olduğu iddiasına ilişkin açıklamasına cevap verdi.

MSB tarafından yapılan açıklamada, söz konusu iddia yalanlandı ve “Ordumuzun tek beklentisi emeğine saygı gösterilmesi, Mehmetçiğin moral ve motivasyonunu bozucu eylem ve söylemlerden kaçınılmasıdır” denildi.

CHP’li Özel için “şuursuz”, “önyargılı” ve “bağnaz” ifadelerinin yer aldığı açıklamada, “Geçerli hiçbir mesnedi ve hukuki dayanağı olmayan iddialar, hakkında Türk Silahlı Kuvvetleri ile amir ve komutanlara karşı güven hissini yok etme niyetinden dolayı yargı organlarınca verilen mahkûmiyet kararı bulunan bir şahıs aracılığıyla gündeme taşınmaya çalışılmaktadır.

Bu iddia ve iftiraları ortalama bir akıldan ve izandan yoksun olarak, büyük bir düşmanlık tavrı içerisinde ortaya atmak gayri ahlaki bir davranıştır” ifadeleri yer aldı.

Özel ise MSB'nin açıklamasına sert tepki gösterdi. Twitter hesabından açıklama yapan Özel, "Bu açıklamayla milletin seçilmiş vekiline şuursuz, bağnaz diyen atanmışların alnını karışlarız. 4 bakan yardımcısının 3'ü hakkında FETÖ iddiaları var; "zamanlama manidar" diyorsunuz. Aynı hataları tekrar yaparak, bunun ceremesini bu güzel ülkeye çektirmeyin diye uğraşıyoruz!" dedi.

MSB’nin açıklaması şu şekilde:

“HER TÜRLÜ HUKUK YOLUNA BAŞVURULMAKTADIR”

“Millî Savunma Bakanlığı ülkemizin hak, alaka ve menfaatlerini korumak ve 84 milyon vatandaşımızın huzur ve güvenliğini sağlamak için Cumhuriyet tarihimizin en yoğun mücadelesini büyük bir başarı ile vermektedir. Mehmetçiğin yurt içinde ve yurt dışında kazandığı başarılar, Bakanlığımızın bu günkü yöneticileri ve bugünkü komuta kademesinin idaresinde gerçekleşmektedir.

Özellikle terörle mücadelenin büyük bir kararlılıkla yürütüldüğü bu dönemde bir basın kuruluşu tarafından dört Bakan Yardımcımız üzerinden Bakanlığımıza yönelik sistematik bir iftira ve karalama kampanyasının başlatıldığını ve bu iftiraların da yine Sayın Bakanımız ve Bakanlığımıza yönelik iftiralarından dolayı tazminata mahkûm edilen CHP Grup Başkan Vekili tarafından şuursuzca, önyargılı ve bağnaz bir yaklaşımla tekrar edildiğini ibretle izliyoruz.

Geçerli hiçbir mesnedi ve hukuki dayanağı olmayan iddialar, hakkında Türk Silahlı Kuvvetleri ile amir ve komutanlara karşı güven hissini yok etme niyetinden dolayı yargı organlarınca verilen mahkûmiyet kararı bulunan bir şahıs aracılığıyla gündeme taşınmaya çalışılmaktadır. Bu iddia ve iftiraları ortalama bir akıldan ve izandan yoksun olarak, büyük bir düşmanlık tavrı içerisinde ortaya atmak gayri ahlaki bir davranıştır. Ayrıca gaflettir ve halkımızı yanıltmaya yönelik art niyetli bir çabadır.

Bu iftiraların özellikle;

- FETÖ ile mücadelemizin yoğun bir şekilde sürdüğü, ­

- İcra edilen operasyonlarla terör örgütü PKK/KCK’ya son yılların en büyük darbelerinin vurulduğu, ­

- Terör örgütünün bitirilme noktasına getirildiği bir dönemde ve Kış Kartalı Harekâtı ile aynı zamanda başlamış olmasını da manidar buluyoruz.

İftiralarla ilgili Bakanlığımız tarafından ilgili basın kuruluşuna cevap ve düzeltme metinleri gönderilmiştir.

Bunun yanında Bakan Yardımcılarımız tarafından da suç duyurusu dâhil her türlü hukuk yoluna başvurulmaktadır.

Bakanlığımız, basınımızın bilgi ihtiyaçlarını şeffaflıkla karşılamaktadır. İftiralarla oluşturulmaya çalışılan karalama kampanyalarına karşı da hukuk çerçevesinde mücadelemiz sonuna kadar sürecektir.”

ÖZGÜR ÖZEL NE DEMİŞTİ?

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Özgür Özel, açıklamasında şunları dile getirmişti:

“Gündemimiz Milli Savunma Bakanı yardımcıları var. Bunlardan birincisi Şuay Alpay. Elazığ’da B.U. isimli itirafçı ‘Biz Şuay Alpay’la birlikte aynı Cemaat evlerine gittik. Aynı sohbetlere katıldık. Bizimle beraberdi’ diye ifade vermiş. Hala daha ifadesinin arkasında duruyor. O ifadede adı geçen kim varsa paketlenmiş. Şuay Alpay ne yapıyor? Milli Savunma Bakan Yardımcısı. Diğer Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu Fethullah Gülen’in şiirlerini telefona kaydetmiş beyefendi. Doyamaya doyamaya dinliyor. Dönüp dönüp millete okuyor. Hakkında bir soruşturma yok. Ahmet Zeki Üçok, Barış Terkoğlu’na açıklıyor. Muhsin Dere, Hulusi Akar’ın üçüncü bakan yardımcısı. ‘Bylock kullanıcısıdır’ diyor. ‘İki kız kardeşi de KHK’lerle kamudan ihraç edilmiştir. Bu bilgileri savcılara da verdim’ diyor. Çıt yok. Bu konuda AKP’nin tüm grup başkanvekillerine, sözcüsüne, Milli Savunma Bakanına ve Genel Başkanına açıktan ve cevap vermeleri talebiyle sataşıyorum. Buna daha ne kadar sessiz kalacaksınız? Hal bu kadar ciddi iken bu işe bir açıklık getiren olmayacak mı? Bütün tercihler bu kadar net mi olur, bu kadar tesadüf mü olur? Milli Savunma Bakanlığı nasıl, ne şekilde, kimler tarafından kuşatılmış. Beş Grup Başkanvekili. Özür dilerim. CHP olarak Akbaşoğlu’nu muhatap kabul etmeyeceğimizi ifade etmiştim. Akbaşoğlu cevaplamasın. O kendisine dua edenlere küfretmeye devam etsin. Dört Grup Başkanvekillerine, sözcülerine, Recep Tayyip Erdoğan’a soruyoruz. Biz bunu millet adına size soruyoruz.”