Modern villa tasarım proje sırasında dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Öncelikle çevre iyi bir şekilde analiz edilerek tasarımlar da buna göre oluşturulmalıdır. Yani bazı tasarımlar vardır ki gözünüze oldukça hoş gelir. Fakat oluşturacağınız alanda bu tasarım pek hoş durmayacak ve villanın da kalitesini düşüren bir detay olacaktır. Bu sebeple her şeyde önce çevre analizini iyi yapmak şarttır. Çevre analizini yaptıktan sonra diğer çalışmalara başlanabilir.

Öncelikle modern bir villa için olmazsa olmaz detaylardan bir tanesi bahçedir. Bahçe zaten villayı diğer klasik apartmanlardan ayıran en önemli hususlardan bir tanesidir. Bahçeli villa tasarımı sırasında kişiler villanın prestijini yükseltecek uygulamalar yapmalıdır. Örneğin bunlardan bir tanesi havuz tasarımıdır. Bir villada havuz o villanın değerini oldukça katlayan bir unsur olarak karşımıza çıkar. Bu sebeple kullanmayı düşünmeseniz dahi dekoratif olarak bu havuzun olması oldukça önemlidir. Ayrıca çocuklu bir aile için de bahçe oldukça önemlidir. En basitinden bir salıncak, bir tahterevalli gibi kolay bir oyun alanı oluşturulabilir. Böylece çocukların da villada sıkılmayacakları bir alan olacaktır. Villa modelleri ve iç mekan tasarım sırasında bu tür küçük detaylar düşünülerek buna göre adımlar atmak oldukça doğru olacaktır.

Modern bir bahçede olmazsa olmaz unsurlardan bir tanesi de aydınlatma olacaktır. İyi bir aydınlatma sayesinde geceleri bahçede hoş vakit geçirmek de mümkün olacaktır. Bu aydınlatma gözü yormayacak şekilde olmalı ve aynı zamanda modern bir şekilde tasarlanmış olmalıdır. Yaz ayları için kış ayları için farklı ışıklandırmalar yapılarak farklı bir hava katılabilir. Villa modelleri ne olursa olsun barbekü alanı olmazsa olmaz detaylardan bir tanesidir. Bu sebeple tasarım sırasında bunun için de öncelikli bir yer oluşturulması gereklidir. Sonrasında villa tasarım sırasında bahçenin ve villanın konumu, kullanılacak alana göre model seçimi gibi detaylara önem vermek gerekecektir. Örneğin bahçe tasarımında uzun fakat dar bir bahçe tasarımı yapılabileceği gibi kısa fakat oldukça geniş bir bahçe tasarımı yapılabilir. Burada önemli olan husus villanın nasıl konumlanacağını seçmek olacaktır. İç mimarlık firması wawa içmimarlık