Paris'te 9 Ocak 2013'te PKK'nin kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan, Gençlik Hareketi Üyesi Leyla Şaylemez'in hayatını kaybettiği cinayetlerin tek tutuklu zanlısı Ömer Güney’in ses kaydının internete düşmesi ardından, Güney'e MİT tarafından PKK kurucularından Sakine Cansız’a yönelik suikast düzenlemesi için 6 bin Euro verildiğini iddia eden bir belge ortaya çıktı.

MİT yetkililerinin isimlerinin bulunduğu yeni belge Sol gazetesinin internet sitesinde yayınlandı. Belgede MİT Daire Başkanı Uğur Kaan Ayık ile üç yetkilinin imzası bulunuyor.

ÖMER GÜNEY'İN TÜRKİYE ZİYARETİNE DENK GELİYOR

"GİZLİ" ibareli "arz notu" başlıklı belge 18-11-2012 tarihini taşıyor. Bu tarih aynı zamanda Ömer Güney'in cinayet ardından aracında bulunan pasaportuyla ortaya çıkan Türkiye ziyaretleri ile çakışıyor.

12 Ocak günü YouTube üzerinde yayınlanan ses kaydında, Ömer Güney'in Türk istihbaratından olduğu belirtilen kişilerle cinayet planları detaylı olarak yer alırken, bu belge Paris'te katledilen Sakine Cansız'a yönelik planı içeriyor.

Belgede Cansız'ın Paris'e gidişi ile ilgili  "Lejyoner" kod adlı MİT ajanının verdiği bilgi notları paylaşılarak, önceden belirlenen girişimlerin gerçekleştirilmesi talep ediliyor.

Belgenin altında yer alan isimlerin ise şube müdürü O. Yüret, Daire Başkanı; U. K. Ayık,  Başkan yardımcısı S. Asal, Başkan H. Özcan adlı MİT yöneticileri olduğu belirtiliyor.

Paris cinayetine ilişkin ortaya çıkan bu bilgiler cinayetteki "Devlet tetikçisi" kanısını netleştirirken,  bu bilgilerin AKP ile Cemaat arasında 17 Aralık'taki yolsuzluk operasyonlarıyla birlikte açıktan yürütülen iktidar savaşına denk gelmesi dikkat çekti.

Belgede şu ifadeler yer alıyor:

 “ARZ NOTU

KONU: Sara Kod Sakine CANSIZ

KONGRA-GEL (PKK) KCK’nın FRANSA/Paris’teki faaliyetlerinin deşifre edilmesi, ayrıca üst düzey örgüt mensuplarının etkisiz hale getirilmesi amaçları doğrultusunda, görüşülmekte olan LEJYONER, Ekim 2012 içinde tarafımıza gönderdiği e-postada, KONGRA-GEL (PKK) KCK’nın AVRUPA’da faaliyet gösteren en önemli kadrolarından olan Sara Kod Sakine CANSIZ’ın Paris/Villiers Le Bel’e geldiğini ifade etmiştir.

Fransız güvenlik güçlerinin Adem UZUN’u yakaladıktan birkaç gün sonra, FRANSA’ya gelen Sara Kod Sakine CANSIZ, oturum izni, pasaport yenilenmesi gibi resmi işlemlerini, örgütün yaptığı görevlendirme kapsamında Kaynak aracılığıyla yerine getirmiştir.

Kaynak, tarafımızla görüşmek üzere ülkemize son gelişinde, AVRUPA’daki örgüt hedeflerine yönelik saldırı/sabotaj/suikast tarzı operatif imkan/kabiliyetleri çerçevesinde belirlenen kişilere yönelik hazırlık yapması, çalışma esnasında gerekli ekipmanı temin etmesi, tarafımızla gerçekleştirdiği her türlü haberleşmeye azami derecede özen göstermesi yönünde talimatlandırılmış, olası harcamaları için 6.000 Avro ödeme yapılmıştır.

Sara Kod Sakine CANSIZ’ın önümüzdeki dönemde, AVRUPA genelindeki faaliyetlerinden, irtibat kanallarından, yazışma ve ikamet adreslerinden de haberdar olma imkan/kabiliyetine erişen Kaynak, söz konusu örgüt mensubunun etkisiz hale getirilmesine yönelik operasyonel bir tasarlama kapsamında da değerlendirilebilecektir.

Bu bağlamda, Kaynak ve faaliyet güvenliği de gözetilerek, LEJYONER’in önceden belirlenen kodlu ifadelerle Sara Kod Sakine CANSIZ’a yönelik girişimde bulunması kapsamında talimatlandırılması planlanmaktadır.

Tensiplerine arz ederim.” (ANF)

İlgili haber ve yazılar:

ÖMER GÜNEY'İN SES KAYDI ÇIKTI!


Başbakan Ömer Güney ses kaydına ne diyor?