Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarına ilişkin konuştu. Yunanistan'a yönelik "Bir gece ansızın gelebiliriz" söylemini yineleyen Erdoğan'a yanıt veren Miçotakis, "NATO müttefiki bir ülkeden gelen tehditler kabul edilemez" dedi. 

Miçotakis, ülkeye ilk resmi ziyaretini gerçekleştiren Slovakya Cumhurbaşkanı Zuzana Čaputová ile Maximos Sarayı'nda bir araya geldi. Atina yönetiminin temel prensiplerinin,  uluslararası hukuk ve iyi komşuluk ilişkilerine dayalı diyalog olduğunu söyleyen Miçotakis, "Yunanistan'ın, bir NATO müttefiki tarafından egemenliği sorgulanacak şekilde tehdit edilmesi kabul edilemez" ifadelerini kullandı. 

Bugün, Bosna-Hersek ziyaretinde ortak basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce de dile getirdiği “Bir gece ansızın gelebiliriz” sözlerini hatırlatarak, şu ifadeleri kullanmıştı: 

“Benim bu anlattıklarım bir rüya değil. ‘Eğer bir gece ansızın gelebiliriz’ diyorsak… Teknofest’te bunu söyledim, vakti saati geldiğinde bir gece ansızın gelebiliriz. Niye, eğer ellerinde bu adalar var, bu adalarda üsler var, falan filan var. Buralardan hareketle bize karşı bu tür, böyle gayrı meşru tehditler devam ederse sabrın da bir sonu vardır. İşte o sabrın sonu geldiği anda; biz ne diyoruz, sabrın sonu selamettir. Biz o selameti gördüğümüz anda gereğini yaparız. Bunu da Yunanistan’ın bildiğine inanıyorum. O vakit, saat gelirse gereği yapılır. Çünkü bizim uçaklarımıza böyle radar kilidi falan filan hayra alamet değil.”