Trabzon AK Parti mitinginde yaptığı konuşmayla Türkiye gündemine oturan 9 yaşındaki B.G, "Kelimenin anlamını bilmiyordum. Söylediğime pişmanım" diyerek CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan özür diledi .

B.G. ve annesi Sonay G, 61 Medya’ya konuştu. Yaşananları anlatan B.G, “Cumhurbaşkanımızı çok seviyorum. Kendisini çok dinliyorum. Mitinge gidip onu göreceğim diye heyecanlandım. Daha önce de kendisini görmüştüm. Ama o zaman engelli birisiyle konuştuğu için ona ulaşamadım. Bariyerlerin üstüne çıkmıştım. Ağladım, el salladım. Cumhurbaşkanı da el uzatarak ‘Bu çocuğun annesi kim?’ diye sordu.

'BUNLAR AKLIMA NASIL GELDİ BİLMİYORUM'

Bir korumasına beni yanına götürmesini söyledi. Ben de mutlu oldum. Çok özlüyorum babamı. Ayda bir kısa süreliğine görüyorum onu. Ben de ‘Sayın Cumhurbaşkanım ben babamı 10 yıldır görmüyorum. Lütfen babama af verin’ dedim. Suçsuz yere yatanlar olduğunu söyledim. ‘Siz de babasınız’ dedim. Cumhurbaşkanı da Salih Cora amcayı gösterdi. Bana orada kumandalı araba hediye ettiler. Ben de ‘Bu adamın hakkını yemeyin, bu adamın parasını yiyoruz’ dedim. Bunlar aklıma nereden geldi bilmiyorum. Babama af için konuşmuştum. Orada çok heyecanlandım" diye konuştu.

'SÖYLEDİĞİME PİŞMANIM'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ‘hain’ diyen B.G, kelimenin anlamını bilip bilmediği sorusuna ise, "Yok bilmiyorum. Kendisinden de özür dilerim. Söylediğime pişmanım. Siyasi işini bilmiyordum. Kadınlar 'yalancı’ diyordu. Benim de orada aklıma geldi söyledim. Çok özür diliyorum ondan" dedi.

Sosyal medyadan tepki aldığını ifade eden B.G, “Çok tepki geldi. Ancak bana gelmedi. Söylediklerime gülenlere tepki gösterdiler” diye konuştu.

Babasını özlediğini dile getiren B.G, “Çıkmasını bekliyorum. İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımız tutar sözünü. Benim dileğim babamın dışarı çıkması. Babamı rüyalarımda görüyorum. İnşallah gerçeği de nasip olur. İnşallah gelir babam yuvamıza” ifadelerine yer verdi.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Trabzon'da katıldığı açılış töreninde yaptığı konuşmanın ardından mikrofonu bir çocuğa vermişti. Oyuncak hediye edilen çocuk yaptığı konuşmada 'Bay Kemal' dediği CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için 'Hain' ifadesini kullanmış ve seçimde "Cumhurbaşkanı amcam, en iyi adam" dediği Erdoğan'a oy verilmesini istemişti. Erdoğan ve beraberindekiler çocuğun konuşmasını gülümseyerek izlemiş ve bu durum büyük tepki çekmişti.