Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Mardin'in Nusaybin ilçesinde evinin önünde oyun oynarken, polis tarafından ateş açılmasının ardından şiddete maruz kalan küçük çocuğun ailesiyle görüştü.

Aileye dayanışma ve destek mesajlarını ileten Sancar, Nusaybin’i çok iyi bildiğini ve orada çocuk olmanın ne kadar zor olduğunu ifade ederek ailenin yaşadıklarını çok iyi anladığını ifade etti.

Parti olarak konuyu yakından takip ettiklerini ve olayın peşini bırakmayacaklarını söyleyen Sancar, Mardin milletvekillerinin görevlendirildiğini ve konuya ilişkin Valiliğin yaptığı açıklamanın da olayı örtbas etmeye yönelik olduğunu söyledi.

Sancar şunları söyledi:

"Çocuklar için ‘taş attılar’ denilerek bu nefret ve saldırı gerekçelendirilmeye çalışılıyor. Açıklamayı yapanlar saldırıya ortak olduklarını ortaya koyuyorlar. Bu yaşta bir çocuğun taş atmış olması böyle bir nefrete ve saldırıya gerekçe yapılamaz, bu yaşta bir çocuğun taş atması bir serçenin kanadını bile incitemez”

'NEFRETİN BU KADAR KÖRÜKLENMESİ, İKTİDARIN ZİHNİYETİNİN SONUCUDUR'

Sancar saldırının çocuklara yönelik olduğu kadar Kürt kimliğine yönelik olduğunun da ifade ederek, “Kürt coğrafyasında kolluk güçlerindeki nefretin bu kadar körüklenmesine ve yayılmasına neden olan zihniyet bu iktidarın zihniyetidir. Bu nefret, gücünü bu iktidarın zihniyetinden alıyor. Bu nefret hali özellikle Kürt coğrafyasına ve çocuklarına yöneliyor. Bütün çocuklara ama özellikle Kürt çocuklarına yönelik bu nefretin ortadan kaldırılması için HDP bütün gücüyle mücadeleyi yükseltmeye kararlıdır ve bu HDP’nin varlık gerekçesidir”  şeklinde konuştu.

NE OLMUŞTU?

Mardin'in Nusaybin ilçesinin Fırat Mahallesi’nde Toplu Konut 7. Etap’a giren polis, küçük yaştaki çocukları gözaltına almaya çalışmıştı.

Polis, bağırışların yanı sıra havaya ateş açarak, bahçeye çıkan çocukları kovalamıştı.