Mısır'ın başkenti Kahire’de, güvenlik güçlerinin hedef alındığı silahlı saldırıda, biri üst düzey sekiz polis memuru hayatını kaybetti.

Mısır İçişleri Bakanlığı, yaptığı açıklamada polislerin minibüsle ve sivil kıyafetli olarak bir programa giderken aracın önünün kesildiği ve otomatik silahlarla tarandığını açıkladı. 

Araç içinde bulunun aralarında polis amirlerininde bulunduğu 8 polisin öldüğü belirtildi. Olay sonrası kaçan saldırganların en az beş kişi olduğu belirtiliyor.

Saldırı sonrası emniyet güçlerinin bölgede yoğun güvenlik önlemi alarak saldırganları yakalamak üzere operasyonların yapıldığı ifade edildi.

İKİ ÖRGÜT BİRDEN ÜSTLENDİ

BBC’nin haberine göre, saldırı hem Müslüman Kardeşler hem de IŞİD üstlendi.

İlk açıklamayı Müslüman Kardeşler ile bağlantılı Halk Direnişi Hareketi yaptı. Hareketin Facebook sayfasından yapılan açıklamada, saldırının, 3 Temmuz 2013’te darbeyle görevden uzaklaştırılan eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin destekçilerinin anısına düzenlendiği ileri sürüldü. 

Halk Direnişi Hareketi Facebook sayfasına, öldürülen polislerin adlarını da yazdı.

Ancak daha sonra bir açıklama da IŞİD’den geldi. IŞİD’in Mısır’daki kolu saldırının, “ülkede cezaevlerindeki zavallı kadınlara yapılanlara” misilleme olarak düzenlediğini iddia etti.